Publiek nieuws

Fipronil in eieren

Gepubliceerd op: donderdag, 03 augustus 2017

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) doet onderzoek naar eieren van pluimveebedrijven. Dit doen ze omdat Fipronil is aangetroffen in eieren van enkele bedrijven.

Een zomer van NIX: geen alcohol onder de 18!

Gepubliceerd op: maandag, 10 juli 2017

De zomer is begonnen en daarmee de tijd van feesten, festivals, evenementen of samen met vrienden op vakantie. Voor jongeren zijn dat momenten waarop ze eerder in de verleiding kunnen komen om alcohol te drinken. Hoe zorgt u ervoor dat uw puber zich ook tijdens de zomer aan de NIX afspraak houdt?

Mazelen in Europa, advies voor Italië en Roemenië

Gepubliceerd op: vrijdag, 30 juni 2017

In meerdere Europese landen wordt een verhoging gezien van het aantal mazelengevallen. Dit geldt met name voor Roemenië en Italië. In Roemenië is al meer dan een jaar een grote mazelenuitbraak aan de gang.

Vaccinatie biedt bescherming tegen infecties bij afweerstoornis

Gepubliceerd op: woensdag, 28 juni 2017

‘Vaccineer zo snel mogelijk na de diagnose, vóór de start van de behandeling met afweer onderdrukkende medicijnen’. Dit advies krijgen patiënten die behandeld worden voor de Ziekte van Crohn of colitis ulcerosa bij polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) van Gelre ziekenhuizen en verwezen worden naar GGD Noord- en Oost-Gelderland.

Oproep GGD GHOR Nederland: betrek gezondheidskundig advies bij vergunningsprocedures veehouderijen

Gepubliceerd op: donderdag, 22 juni 2017

Mensen die in de buurt van pluimvee- en geitenhouderijen wonen hebben een grotere kans op longontsteking. Aanvullende studies van het RIVM-onderzoek Veehouderij en Gezondheid Omwonenden (VGO) bevestigen en onderbouwen deze conclusie.