Keuzehulp bij onbedoelde zwangerschap

Onbedoeld zwanger, wat nu? Als je te maken krijgt met een onbedoelde zwangerschap komt er veel op je af. Er moet een beslissing genomen worden die een behoorlijke impact op je leven kan hebben. Veel vrouwen die onbedoeld zwanger raken, vinden dit lastig. Dus je bent niet de enige! Twijfels over wat je moet doen, zijn heel normaal. Het is belangrijk om goed over je keuze na te denken: over je kinderwens, je leefsituatie, de mogelijkheden en de gevolgen van je beslissing. 

Praat erover

Het kan prettig zijn om erover te praten met mensen die je vertrouwt. Bijvoorbeeld met je huisarts, je partner, familie of vrienden. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk om een beslissing te nemen waar je zelf achter staat. En waar jij je het beste bij voelt. 

Keuzehulp gesprek bij de GGD

Ook de GGD kan jou ondersteunen bij het maken van een keuze. Een medewerker van de GGD kan jou vertellen welke mogelijkheden er zijn bij een onbedoelde zwangerschap en kan je ondersteunen bij het maken van een keuze. 

Onze medewerkers hebben een speciale opleiding gevolgd tot keuzehulpverlener en staan geregistreerd in het beroepsregister keuzehulp van FIOM. GGD Noord- en Oost-Gelderland maakt hiermee onderdeel uit van een landelijk dekkend netwerk van gecertificeerde ‘aanbieders van keuzehulp en psychosociale hulp na een abortus’.

Afspraak maken?

Wil je een afspraak maken met een van onze keuzehulpverleners? Neem dan contact op via keuzehulp@ggdnog.nl of 088 44 33 344 (elke werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 10.30 uur).

Meer informatie bij onbedoelde zwangerschap

GGD Noord- en Oost-Gelderland werkt nauw samen met het Landelijk Informatiepunt Onbedoelde Zwangerschappen 

Op de website van het Landelijk Informatiepunt vind je actuele informatie over onbedoelde zwangerschap, de verschillende keuzeopties en hulp bij onbedoelde zwangerschap. Je kan met vragen over een onbedoelde zwangerschap ook 24 uur per dag 7 dagen in de week bellen of chatten met het Landelijk Informatiepunt.