Vaccinatie corona

Veel mensen hebben afweer opgebouwd tegen corona, door vaccinatie of doorgemaakte infecties. Daarom zien we corona nu als een van de luchtweginfecties die je kunt krijgen en waarmee je anderen kunt besmetten. Het advies om verspreiding van corona te voorkomen, is dus zoveel mogelijk hetzelfde als die bij andere luchtweginfecties.

Als je minimaal 3 maanden geleden de laatste prik hebt gehad of een coronabesmetting kan je een afspraak maken of langskomen tijdens de vrije inloop op onze locaties. Een afspraak maken kan via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 18:00 en in het weekend van 09:00 tot 17:00). Kinderen tussen 0,5 jaar en 4 jaar met een ernstige medische aandoening worden op aanvraag gevaccineerd tegen corona.

Let op: heb je na 18 september 2022 een herhaalprik gehad? Dan ben je voldoende beschermd. Je kunt niet nog een herhaalprik halen bij de GGD. Ook als je de herhaalprik langer dan 3 maanden geleden gekregen hebt.

Na de vaccinatie

Je kunt na de vaccinatie last hebben van bijwerkingen, zoals spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als jij je zorgen maakt, kun je jouw huisarts bellen. Na de vaccinatie is de kans groot dat je niet of minder ziek wordt van een coronabesmetting.

Vaccinatielocaties

Houd hier rekening mee als je bij ons langskomt

  • Neem je ID-bewijs mee.
  • Kom alleen naar de vaccinatielocaties, zonder kinderen. Neem alleen begeleiding mee als dit nodig is.
  • Heb je een afspraak? Kom op de afgesproken tijd.

Onze vaccinatielocaties

Onze locaties zijn minder vaak geopend. Kijk hieronder bij de locaties op welke dagen je langs kunt komen voor je vaccinatie. Op onze locaties geldt een vrije inloop. Kinderen tussen 0,5 jaar en 4 jaar met een ernstige medische aandoening worden op aanvraag gevaccineerd tegen corona. Bel hiervoor naar telefoonnummer: 088 443 33 55 (bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00).

Vlijtseweg 106

Openingstijden: maandag en woensdag van 12.00 tot 17.00.

Vaccineren kan met of zonder afspraak. Maak je afspraak via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (van 09.00 tot 20.00 uur). 
Voor het vaccineren van een kind kun je langskomen in de even weken op woensdag van 15.00 tot 17.00. 

Zuiderbreedte 8

Openingstijden: dinsdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00. Deze locatie sluit op dinsdag 13 juni. 

Vaccineren kan met of zonder afspraak. Maak je afspraak via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (van 09.00 tot 20.00).  

Varsseveldseweg 8-12

Openingstijden: dinsdag en vrijdag van 12.00 tot 17.00. Deze locatie sluit op dinsdag 13 juni. 

Vaccineren kan met of zonder afspraak. Maak je afspraak via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (van 09.00 tot 20.00). 

Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland krijg je na je vaccinatie op papier een bevestiging van de vaccinatie. De bevestiging op papier geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. Meer informatie over het vaccinatiebewijs staat op de website van Rijksoverheid.nl.

Het RIVM registreert de vaccinatie als je daar toestemming voor hebt gegeven. Voor het EU Digitaal Corona Certificaat (DCC) worden de gegevens opgehaald uit de CoronIT-database van de GGD. 

Je kunt zelf je coronaregistratie bekijken op de website Coronatest.nl  (klik op: 'Mijn vaccinatiegegevens inzien'). Als je inlogt met je DigiD kun je de openstaande en afgeronde afspraken zien.

Let op: deze gegevens zijn alleen zichtbaar als je bij de GGD bent gevaccineerd. Als je door de huisarts, werkgever of een zorginstelling bent gevaccineerd, dan zijn zij verantwoordelijk voor het doorgeven van de gegevens aan het RIVM.

CoronaCheck-app

Het Digitaal Corona Certificaat (DCC) kan worden aangevraagd in de CoronaCheck-app. Je hoeft nergens meer je coronatoegangsbewijs te tonen in Nederland. De Rijksoverheid adviseert wel de CoronaCheck-app op je telefoon te laten staan voor reizen naar het buitenland. De CoronaCheck-app is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Op de website: Coronacheck.nl vind je alle informatie over de app en het veilig reizen naar landen waar een bewijs nodig is. 

Ben je gevaccineerd met Janssen? Op de website van de Rijksoverheid staat meer informatie over het reisadvies naar Oostenrijk en Janssen. 

Gele boekje

Een aantekening van de coronavaccinatie in het gele inentingsboekje is niet verplicht en ook niet noodzakelijk. Het is namelijk geen officieel vaccinatiebewijs. Je kunt de registratiekaart die je hebt gekregen bij de vaccinatie invouwen in het boekje. Voor een stempel kun je naar één van onze locaties komen. Dit kan alleen als je gevaccineerd bent bij één van onze vaccinatielocaties.

Wil jij je buiten de regio van Noord- en Oost-Gelderland laten vaccineren? Dat kan. Op de website van de Rijksoverheid vind je een overzicht van alle vaccinatielocaties in Nederland.

Kijk op de website: prikkenzonderafspraak.nl voor een basis- of herhaalprik (zonder afspraak). 

Bezoek ook

Misschien is deze informatie interessant voor je.

Testen bij corona Website steunpunt coronazorgen Externe link

Vragen

Voor vragen gericht aan GGD Noord- en Oost-Gelderland, bel naar 088 443 33 55 (op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00. Of mail naar telefonischadvies@ggdnog.nl

Website mijnvraagovercorona.nl Externe link