Vaccinatie corona

Zoals aangekondigd door demissionair minister Kuijpers van VWS start op 2 oktober de najaarsronde voor de coronaprik. Er wordt geprikt met het meest actueel beschikbare vaccin dat is aangepast op nu circulerende coronavarianten. De najaarsronde is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona. Het gaat om de volgende doelgroepen: 

  • Mensen van 60 jaar en ouder.
  • Volwassenen (18–59 jaar) die jaarlijks een uitnodiging krijgen voor de griepprik. 
  • Volwassenen en kinderen uit medische hoogrisicogroepen (bijvoorbeeld mensen met een ernstige afweerstoornis).
  • Zwangeren.
  • Zorgmedewerkers.
  • Mensen die niet tot de gespecificeerde doelgroepen behoren, maar bijvoorbeeld op individuele basis naar inzicht van de behandelend arts of vanwege een kwetsbaar gezinslid in aanmerking komen.

Mensen van 60 jaar en ouder ontvangen vanaf 19 september een uitnodigingsbrief voor de coronaprik van het RIVM. Mensen van 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks worden uitgenodigd voor de griepprik, zorgmedewerkers en zwangeren krijgen geen uitnodigingsbrief. Zij kunnen vanaf half oktober zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of 0800 7070. Dat geldt ook voor mensen buiten deze groepen die toch gevaccineerd willen worden, vanwege bijvoorbeeld een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts.

Het is tot eind december 2023 mogelijk om de coronaprik te halen. Voor zwangeren en mensen met een hoog medisch risico die door een arts worden doorverwezen blijft de coronaprik ook daarna beschikbaar.

Kinderen tussen 0,5 jaar en 4 jaar met een ernstige medische aandoening worden op aanvraag gevaccineerd tegen corona. Bel hiervoor naar telefoonnummer: 088 443 33 55 (bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur).

Onze vaccinatielocaties

Houd hier rekening mee als je bij ons langskomt:

  • Het maken van een afspraak is verplicht. Maak je afspraak via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).
  • Kom op de afgesproken tijd van de afspraak. 
  • Neem je ID-bewijs mee.|
  • Kom alleen naar de vaccinatielocaties, zonder kinderen. Neem alleen begeleiding mee als dit nodig is.

Vlijtseweg 106
7317 AG Apeldoorn

Het maken van een afspraak is verplicht. Maak je afspraak via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00). 

Varsseveldseweg 8-12
7131 BL Lichtenvoorde 

Het maken van een afspraak is verplicht. Maak je afspraak via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00). 

Elburgerweg 11
8071 TA Nunspeet 

Het maken van een afspraak is verplicht. Maak je afspraak via planjeprik.nl met je DigiD of via telefoon: 0800 7070 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00). 

Na de vaccinatie

Je kunt na de vaccinatie last hebben van bijwerkingen, zoals spierpijn of koorts. Dit is normaal. Als jij je zorgen maakt, kun je jouw huisarts bellen. Na de vaccinatie is de kans groot dat je niet of minder ziek wordt van een coronabesmetting.

Bij GGD Noord- en Oost-Gelderland krijg je na je vaccinatie op papier een bevestiging van de vaccinatie. De bevestiging op papier geldt niet als bewijs voor vaccinatie tegen het coronavirus. 

Vanaf 1 juli 2023 gelden de Europese regels niet langer die de uitgifte van coronabewijzen via de CoronaCheck-app mogelijk maken. Lees verder op de website van de Rijksoverheid over het vaccinatiebewijs als coronabewijs.

Gele boekje

Een aantekening van de coronavaccinatie in het gele inentingsboekje is niet verplicht en ook niet noodzakelijk. Het is namelijk geen officieel vaccinatiebewijs. Je kunt de registratiekaart die je hebt gekregen bij de vaccinatie invouwen in het boekje. Voor een stempel kun je naar één van onze locaties komen. Dit kan alleen als je gevaccineerd bent bij één van onze vaccinatielocaties.

Vragen

Voor vragen gericht aan GGD Noord- en Oost-Gelderland, bel naar 088 443 33 55 (op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur). Of mail naar telefonischadvies@ggdnog.nl

Website mijnvraagovercorona.nl Open externe link in nieuw tabblad