Gezonde school

Hoe zorg je dat leerlingen én leerkrachten lekker in hun vel zitten en gezond zijn? Met de Gezonde School-aanpak helpen we scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo bij het structureel werken aan gezondheidsbevordering op school. 

De Gezonde School-aanpak betekent niet altijd dat de school méér moet doen op het gebied van gezondheid. Het gaat erom dat je de tijd en aandacht voor dit onderwerp zo effectief mogelijk inzet en vastlegt in het beleid. Zo zorg je ervoor dat een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk op school wordt.  

Advies en ondersteuning van de Gezonde Schooladviseur

team gezonde school

Heb je advies nodig over hoe je kunt werken aan gezondheid op school? Kun je hulp gebruiken bij het kiezen uit het grote aanbod van materialen, themaweken, interventies en webinars etc.? Hoor je graag hoe je gezondheidsthema’s kunt vastleggen in je schoolbeleid? Of ben je benieuwd hoe je ouders en leerlingen nog beter betrekt bij wat er bij jullie op school gebeurt? De Gezonde Schooladviseur van GGD Noord- en Oost-Gelderland denkt graag met je mee, zowel bij grote als bij kleine vragen.  


Door samen met jou in kaart te brengen wat je als school nú al doet en te bekijken waar nog kansen liggen voor verbetering, kun je gerichte keuzes voor activiteiten maken. Je hoeft niet altijd méér te doen, maar je stemt de activiteiten beter op elkaar af.  

Om aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl op school is een goede keuze voor een gezondheidsthema belangrijk. Het heeft de voorkeur om van start te gaan met één thema. 

De thema’s waar een school mee aan de slag kan gaan zijn: 

 • Bewegen & sport 
 • Gehoor
 • Hygiëne
 • Mediawijsheid
 • Milieu en natuur
 • Relaties en seksualiteit
 • Roken
 • Alcohol- en drugspreventie
 • Slaap
 • Voeding
 • Welbevinden   

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Gezonde School nieuws uit de regio? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief voor het basisonderwijs of de nieuwsbrief voor het voortgezet onderwijs.

Contact

Neem contact met ons op via gezondeschool@ggdnog.nl of via onderstaand formulier.
Team Gezonde School neemt dan contact met je op. 

Velden gemarkeerd met een sterretje ( * ) zijn verplicht

Contactformulier

Je kunt met het onderstaande formulier contact opnemen met GGD Noord- en Oost-Gelderland. Graag aangeven aan welke afdeling jij je vraag wilt stellen.

Ik heb een vraag aan de afdeling *

Bezoek ook

Heb je materialen of inspiratie nodig om een les, ouderavond of een project over een gezondheidsthema voor te bereiden? Wij helpen je graag!

Lesmateriaal lenen

Meer informatie

Op de website van Gezonde School vind je meer informatie over de werkwijze, de thema’s en Gezonde School activiteiten. 

Website Gezonde school Open externe link in nieuw tabblad