Veelgestelde vragen gezondheidsonderzoek groep 1-2
Uw kind krijgt, net als alle andere kinderen tussen 4,5 en 5,5 jaar oud, binnenkort een gezondheidsonderzoek (GO). Het gezondheidsonderzoek wordt uitgevoerd door de jeugdverpleegkundige. Samen met ouder(s)/verzorger(s) kijkt de jeugdverpleegkundige of het kind goed groeit, hoort en ziet. Er is ook ruimte voor vragen over bijvoorbeeld slapen, eten, bedplassen, computeren en gedrag. Via het Jeugdportaal of via het portaal.jeugdnoordveluwe.nl kun je alvast een vragenlijst invullen.
Het gezondheidsonderzoek wordt uitgevoerd door de jeugdverpleegkundige. Samen met ouder(s)/verzorger(s) kijkt de jeugdverpleegkundige of het kind goed groeit, hoort en ziet. Er is ook ruimte voor vragen over bijvoorbeeld slapen, eten, bedplassen, computeren en gedrag. Bekijk een korte video over dit gezondheidsonderzoek.
De vragenlijst is een hulpmiddel bij het gesprek met de jeugdverpleegkundige. Zo kan de jeugdverpleegkundige zien wat belangrijk is voor jullie om te bespreken. Ook geeft het een beeld over de ontwikkeling van je kind. Je kunt de ingevulde vragenlijst meenemen naar het gezondheidsonderzoek. Alleen de jeugdverpleegkundige kan de vragenlijst inzien en wanneer het nodig is de jeugdarts ook.
- De school van mijn kind komt niet voor in het keuzemenu. Wat moet ik doen?
Mogelijk is er een fout opgetreden. Je kunt een e-mail sturen naar: jgz@ggdnog.nl met de naam en plaats van de school. - Kan ik de vragenlijst tussentijds opslaan en later verder gaan met invullen?
Nee, je kunt de vragenlijst niet tussentijds opslaan. De ingevulde antwoorden blijven niet bewaard als je de sessie afsluit zonder af te ronden. Even pauzeren kan wel. Een openstaande sessie verloopt pas na enkele uren. - Kan ik de ingevulde antwoorden nog aanpassen?
Je kunt de antwoorden aanpassen als je de vragenlijst nog niet hebt afgerond. Je kunt ook terug naar vorige pagina’s. Een afgeronde vragenlijst kan niet meer worden gewijzigd. - Hoe wordt de vragenlijst bewaard?
De vragenlijst wordt opgeslagen in een beveiligde omgeving en is alleen toegankelijk voor de jeugdverpleegkundige en jeugdarts van de GGD. De ingevulde vragenlijst wordt maximaal twee jaar bewaard. - Er lijkt een storing te zijn waardoor ik niet verder kan. Wat nu?
Het zou fijn zijn als je de storing meldt bij ons. E-mail dan naar: jgz@ggdnog.nl, zodat het probleem zo snel mogelijk verholpen kan worden.
Het invullen van vragenlijsten en/of meedoen met een gezondheidsonderzoek is niet verplicht. Wil je geen gebruik maken van het gezondheidsonderzoek? Stuur dan een e-mail naar: jgz@ggdnog.nl. Vermeld de naam en geboortedatum van het kind dat niet meedoet met het onderzoek.
De GGD nodigt kinderen uit op een leeftijd tussen 4 en 6 jaar. Het kan zijn dat jouw kind jonger is dan de andere kinderen. Je kind ontvangt dan volgend jaar een uitnodiging. De meeste scholen sturen de uitnodiging per mail door naar ouders. Er kunnen dan een paar dingen aan de hand zijn:
- De uitnodiging is in de 'spambox' terecht gekomen.
- De school beschikt niet over het juiste e-mailadres.
De school heeft een overzicht van de geplande onderzoeken ontvangen. Het kan zijn dat school vergeten is om dit overzicht mee te sturen. Je kunt daarom het beste contact opnemen met de school.
Misschien kun je onderling met andere ouders ruilen? Je hoeft de GGD dan niet op de hoogte te stellen.
Lukt het niet om te ruilen? Bel dan zo snel mogelijk met de GGD op telefoonnummer: 088 443 31 00. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur.
Als je geruild hebt met een andere ouder, dan klopt het bericht niet.
Heb je niet geruild, en klopt het bericht niet? Stuur dan een e-mail naar: jgz@ggdnog.nl. Vermeld de naam en geboortedatum van je kind, zodat wij de afspraak kunnen controleren.
De GGD beschikt niet automatisch over mobiele telefoonnummers. Het kan zijn dat de GGD nog niet over jouw telefoonnummer beschikt. Tijdens het gezondheidsonderzoek kun je je telefoonnummer aan ons doorgeven.
Op elke school houdt de Jeugdverpleegkundige (JG) inloopspreekuren. Je kunt op school vragen wanneer er een inloopspreekuur JG is. Je kunt ook altijd mailen of bellen naar onze jeugdverpleegkundige.
Bekijk onze webpagina Mijn Kinddossier voor meer informatie.
Bezoek ook
Misschien is deze informatie interessant voor je.