Reisvaccinaties

Ga je binnenkort op reis of reis je veel voor je werk? Dan wil je natuurlijk weten welke vaccinaties je in een bepaald land of continent nodig hebt. Ga voor de meest actuele informatie naar de website GGD reisvaccinatie, download de app GGD reist mee of maak meteen een afspraak.

Wil je liever een persoonlijk gesprek? Wij adviseren je graag op onze spreekuren. 

Wij brengen per persoon en per bezoek een adviesgesprek in rekening.  Als de vaccinatie serie uit meerdere prikken bestaat, betaal je voor de opvolgende bezoeken ook een herhaalconsult. Deze consultkosten betaal je voor de tijd die de verpleegkundige heeft gereserveerd.  

Basis consult

voor elke nieuwe reis, deze bestaat uit:

  • Advies vaccinaties, malariapillen etc. op basis van de medische achtergrond, medicijnen, vaccinaties en reisroute.  
  • Toediening geadviseerde vaccins.
  • Voorlichting over het voorkomen van ziekte op reis, afgestemd op uw reisdoel/route. 
  • Handelingen medisch personeel en materialen.
  • Informatiemateriaal.
  • Administratie- en huisvestingskosten.

Herhaalconsult             

Geen adviezen, er wordt uitsluitend tijd vrijgemaakt voor het geven van (vaccinatie(s) en antwoord op vragen als vervolg op het basisconsult. De kosten zijn hierdoor lager. 

Langverblijf consult

Ga je langer dan 2 of 3 maanden op reis? Dan wordt er meer tijd ingepland. Bij een langer verblijf zijn er meer risico’s en adviezen die we bespreken en waarvoor we kunnen vaccineren.  

Telefonisch consult

Er wordt tijd gereserveerd om je telefonisch te woord te staan. Je krijgt informatie over de vraag die je hebt gesteld. Bij het daadwerkelijk maken van een afspraak wordt uitsluitend voor deze persoon een mindering op de consultkosten in rekening gebracht. 

Vaccineren doe je het liefst al vóórdat je begint met afweer onderdrukkende medicijnen. In sommige situaties kan een verminderde weerstand een contra-indicatie zijn voor het niet geven van vaccins met een levend verzwakt virus; bijvoorbeeld Gele Koorts, BMR.

Door op tijd (vóór of aan het begin van het medicijngebruik) te starten met vaccineren, is de opbouw van afweerstoffen in jouw lichaam het grootst. Als je al gestart bent met afweer onderdrukkende medicijnen, kun je nog steeds gevaccineerd worden.

Nog vragen? 

Mocht je voor de toekomst reisplannen hebben, dan is het verstandig voortijdig advies in te winnen. Dit kan op onze reizigersspreekuren.

Je kunt ook vragen stellen aan je behandelend arts of contact opnemen met de afdeling vaccinatiezorg van GGD Noord- en Oost-Gelderland via e-mail: vaccinatiecentrum@ggdnog.nl.

Meer informatie

Bezoek de GGD website reisvaccinatie of de website van de Rijksoverheid om de actuele situatie van je reisbestemming te volgen. 

Website GGD reisvaccinatie Open externe link in nieuw tabblad Website rijksoverheid Open externe link in nieuw tabblad

Bezoek ook

Misschien is deze informatie interessant voor je.

Vaccinatie bij afweerstoornissen Reizigersspreekuren