Veelgestelde vragen 'Meten en wegen' groep 6

In de Wet Publieke Gezondheid is een aantal onderzoek momenten bepaald. Hieronder valt het meten en wegen in groep 6. De assistent Jeugdgezondheid meet jouw kind onder schooltijd op school of tijdens een gymles: met kleding en zonder schoenen. Bij bijzonderheden in de ontwikkeling van de groei word het kind, samen met jou, uitgenodigd bij de jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

De kinderen van groep 6 komen om de beurt bij de assistente van de Jeugdgezondheid. Dat kan tijdens een gewone les, of tijdens een gymles. Tijdens een gewone les meet en weegt de assistente de kinderen in hun kleding, zonder schoenen. Als het tijdens een gymles is, meet en weegt de assistente de kinderen in gymkleding. Ouders hoeven hier niet bij aanwezig te zijn.

Dat kan. Wij horen dat graag uiterlijk drie werkdagen van tevoren. In de informatie die je van de school kreeg, staan de contactgegevens van de assistente die komt meten en wegen. 

Nee, iemand van Jeugdgezondheidszorg meet en weegt alleen. De gymles wordt gegeven door de gymjuf of meester van de school.

Dat horen wij graag uiterlijk drie werkdagen van tevoren. In de informatie die je van school kreeg, staat het e-mailadres van de assistente Jeugdgezondheid die komt meten en wegen. Controleert een andere professional lengte en gewicht van je kind al? Ook dan horen wij dit graag drie werkdagen van tevoren.

In verband met de privacy wordt de lengte en gewicht niet meegegeven aan jouw kind. De Jeugdgezondheid registreert lengte en gewicht in het digitaal dossier Jeugdgezondheid. Hier staan ook de resultaten van eerdere metingen. Zo krijgt de Jeugdgezondheid een goed beeld van de groei van jouw kind. 

Als je niets hoort, dan groeit jouw kind goed. Bij vragen of bijzonderheden neemt de Jeugdgezondheid contact met de ouders op, dit (school)jaar. Samen met de ouders kijken we of het nodig is om een afspraak te maken. Dat kan een afspraak zijn met de jeugdverpleegkundige of met de jeugdarts.

Je kunt contact met ons opnemen als je graag de lengte en het gewicht van jouw kind wilt weten of bespreken. Als je het fijn vindt, maken we een afspraak samen met je kind. Met vragen, advies en informatie kun je ook altijd terecht bij het inloopspreekuur van de Jeugdgezondheid op school. Vraag op de school wanneer er weer een inloopspreekuur is.

Bezoek voor meer informatie onze webpagina over het Jeugdportaal.

Bezoek ook

Misschien is deze informatie interessant voor je.

Jeugddossier Noord-Veluwe