SLIMMER

Ben je te zwaar en loop je gezondheidsrisico’s? Of heb je obesitas en wil je gezonder gaan leven, maar weet je niet goed waar en hoe te beginnen? Dan is het SLIMMER programma iets voor jou.

Wat is SLIMMER

SLIMMER is een tweejarig programma dat deelnemers helpt om gezamenlijk aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl. Gezond eten en voldoende bewegen is voor iedereen belangrijk. Dat maakt je minder kwetsbaar voor ziekten. Onderwerpen die aan bod komen in het programma zijn: voeding, bewegen, slaap, stress en ontspanning.

Begeleiding en ondersteuning

Tijdens het SLIMMER programma zijn er individuele afspraken met een zorgverlener en er worden groepsbijeenkomsten georganiseerd. Je wordt begeleid naar een lokaal beweegaanbod en ondersteund met een aantal 'terugkom momenten'. De uitvoering van SLIMMER is in handen van zorgverleners (huisartsenpraktijk, leefstijlcoach, diëtist en fysiotherapeut/oefentherapeut) en lokale beweegprofessionals.

SLIMMER vergoed door zorgverzekeraar

Per 1 januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat je kosteloos het SLIMMER programma kunt volgen. Dit geldt voor volwassenen die:  

  • overgewicht (BMI 25-30) hebben en een gezondheidsrisico lopen of obesitas (BMI 30-40) hebben.
  • voldoende gemotiveerd zijn om het hele programma te doorlopen.  

Bezoek de website nogslimmer.nl voor meer informatie over het programma en hoe je je aanmeldt (bij je eigen huisarts). Wil je weten welke aanbieders een licentie hebben voor een van de erkende GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie )- programma’s in jouw gemeente? Bezoek dan de website loketgezondleven.nl
 

Bezoek ook

Misschien is deze informatie interessant voor jou als professional (zorgverlener).

SLIMMER folder (PDF) Open externe link in nieuw tabblad Website SLIMMER (professionals) Open externe link in nieuw tabblad