Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ook buiten de vaste afspraken en schoolonderzoeken om kunt u altijd bij ons terecht met vragen over de opvoeding en gezondheid van uw kind. Wij bieden verschillende vormen van ondersteuning en advies.

In sommige gemeenten is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) het eerste aanspreekpunt voor vragen over opvoeden en de gezondheid van uw kind. U vindt een overzicht van deze gemeenten op de pagina ‘Jeugdgezondheid in uw regio’

Inloopspreekuur

Een aantal keer per jaar houdt de jeugdverpleegkundige een spreekuur op het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders, leerlingen en leerkrachten zijn welkom. De jeugdverpleegkundige helpt bij vragen over onder andere: gezondheid, opvoeding, ontwikkeling, pesten, (faal)angst, mentale veerkracht, groei, leefstijl, voeding of zindelijkheid. Als het nodig is schakelt de jeugdverpleegkundige de jeugdarts in. Bijvoorbeeld bij problemen met: horen, zien, groei, ontwikkeling en gedrag. U kunt op school vragen wanneer er spreekuren zijn.

Onderzoek bij zorgleerlingen en leerlingen met ziekteverzuim

Op het basis- en voortgezet onderwijs kan de jeugdarts extra onderzoeken uitvoeren als dat nodig is. Bij zorgleerlingen of leerlingen die verzuimen op grond van ziekte kan de jeugdarts gevraagd worden om mee te kijken, te onderzoeken, te adviseren en/of te verwijzen. Dit gebeurd op verzoek van school, ouders of de leerling zelf.

Direct contact met GGD Noord- en Oost-Gelderland

Hebt u vragen over opvoeding of gezondheid van de kind? Neem dan gerust contact op met de jeugdverpleegkundige of jeugdarts verbonden aan de school van uw kind. Die beschikt over de juiste contactgegevens.

Centrum voor Jeugd en Gezin

In diverse gemeenten werken wij nauw samen met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Woont u in een van die gemeenten, dan is het CJG uw eerste aanspreekpunt bij vragen over opvoeden en de gezondheid van uw kind.

Wijkteams

In diverse gemeenten werken wij ook nauw samen met wijkteams. Bij deze teams kunt u vaak terecht met allerlei vragen over gezondheid en leefomgeving. Ook vragen over jeugd en gezondheid kunt u hier stellen. Zij kunnen u in contact brengen met de juiste organisatie om u verder te helpen.

Achterhoek

Midden-IJssel/Oost-Veluwe

JouwGGD.nl

Deze website is voor alle jongeren tot 23 jaar. Hier vind je antwoord op vragen over je lichaam, je gevoel of dingen waar je liever niet thuis over praat. Ook kun je iedere dag via de chat terecht bij een jeugdverpleegkundige of jeugdarts en hen anoniem en vertrouwelijk je vragen stellen. 

Ga naar jouwggd.nl

De GroeiGids App

In de GroeiGids App houd je de ontwikkeling van je kind gemakkelijk bij. Bijvoorbeeld groeicurves, vaccinaties en de eerste stapjes van je kind(eren). Zo volg je de groei en ontwikkeling van je kind vanaf de zwangerschap tot en met de puberteit en heb je alle gegevens altijd bij de hand.

In de app vind je uitgebreide en betrouwbare informatie over gezond opgroeien en opvoeden. Ook kun je via de app gemakkelijk contact leggen met een professional van de GGD Noord- en Oost- Gelderland, Vérian jeugdgezondheid of Yunio.

Ga naar groeigids.nl voor meer informatie en downloaden van de app

www.opvoeden.nl

Digitale betrouwbare opvoedinformatie vind u op www.opvoeden.nl. Deze website biedt informatie aan die gemaakt is door deskundigen.

De Oudertelefoon

De Oudertelefoon (www.oudertelefoon.nl) is een anonieme hulplijn die ouders kunnen raadplegen wanneer het thuis even te veel wordt. U kunt hier terecht met al uw opvoedvragen en gezinskwesties. U kunt hier bellen en chatten.

Veilig Thuis

Veilig Thuis (veiligthuis.nl) is er voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling en voor omstanders. Kinderen kunnen niet altijd zelf aan de bel trekken als ze opgroeien in een onveilige situatie. Volwassenen kunnen dat wel. Als u wilt helpen, maar het is niet helemaal duidelijk hoe, dan kunt u via de chat van Veilig Thuis advies vragen. Dit kan anoniem, vanaf  maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Tijdens het chatten kunnen wij adviseren over het maken van een officiële melding.