Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken. Zo ben je zelf en is je omgeving beter beschermd tegen (nieuwe varianten van) het coronavirus.

Eerste boosterprik

Iedereen van 12 jaar en ouder komt in aanmerking voor de eerste boostervaccinatie. Je kunt voor je eerste booster met en zonder afspraak bij ons terecht. 

 • Bel met 0800 - 7070. Dat kan 7 dagen per week tussen 08.00 - 20.00 uur. Houd je BSN bij de hand. 
 • Ga naar www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Via de site kun je 24 uur per dag je afspraak inplannen. Hiervoor heb je wel een DigiD nodig. 

Mensen die een afspraak hebben gemaakt, gaan bij (grote) drukte voor op de mensen die geen afspraak hebben gemaakt.

Voorwaarden eerste boostervaccinatie

 • Je bent 12 jaar of ouder
 • Je hebt een afgeronde basisserie van coronavaccinaties
 • Er moet minimaal 3 maanden zitten tussen de boosterprik en de laatste (basis)vaccinatie óf een doorgemaakte coronabesmetting

Krijg je ook de griepprik? Dan kun de de boostervaccinatie pas halen 2 weken voor of 2 weken na deze griepprik

Wat is een afgeronde basisserie van coronavaccinaties?

Bekijk hieronder of je voldoet aan 1 van de 5 opties:

 1. Je hebt 1x het Janssen-vaccin gehad
 2. Je hebt corona gehad en bent daarna 1x gevaccineerd met AstraZeneca, Pfizer, Moderna of Janssen
 3. Je bent 2x gevaccineerd met AstraZeneca, Pfizer of Moderna
 4. Je hebt een ernstige afweerstoornis en bent 3x gevaccineerd met AstraZeneca, Pfizer, Moderna
 5. Ben je voor wetenschappelijk onderzoek gevaccineerd en heb je aanvullende vaccinaties gehad? Bel voor advies met 088 7674 080

Jongeren van 12 tot en met 17 jaar

Volgens de Gezondheidsraad is er geen medische noodzaak om alle jongeren van 12 tot en met 17 jaar een booster aan te bieden. Dat betekent dat wij op de locatie aan deze jongeren vragen of zij begrijpen wat de vaccinatie inhoudt en of ze weten dat ze kiezen voor iets anders dan de Gezondheidsraad adviseert.

Herhaalprik tegen corona (2e booster)

Mensen van 60 jaar en ouder komen drie maanden na de laatste vaccinatie of besmetting in aanmerking voor de herhaalprik tegen corona (2e booster). Een afspraak maken mag, maar hoeft niet.

Voorwaarden herhaalprik tegen corona

 • Er moet minimaal 3 maanden zitten tussen de boosterprik en de laatste (basis)vaccinatie óf een doorgemaakte coronabesmetting  
Wil je een prik zonder afspraak buiten onze regio? Zoek een GGD-vaccinatielocaties in Nederland via www.prikkenzonderafspraak.nl.

Welk vaccin krijg ik?​

Je krijgt een boostervaccinatie met een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid op de locaties. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen. Je kunt niet zelf een vaccin kiezen. 

Booster met Janssen vaccin

Kun je geen mRNA krijgen na je vaccinatie met Janssen en moet je in het belang van je gezondheid ook je booster met het vaccin van Janssen krijgen? Dan kan deze vaccinatie alleen op afspraak worden gezet. Bel hiervoor met het telefoonnummer 0800 - 1295

Vaccineren met Janssen kan niet in onze regio. De callcentermedewerker kijkt graag met je mee naar de dichtstbijzijnde locatie.

De 3e vaccinatie: niet hetzelfde als de boostervaccinatie

Een 3e vaccinatie is iets anders dan de boostervaccinatie. De 3e vaccinatie is alleen voor patiënten met een ernstige afweerstoornis en is voor hen onderdeel van de basisserie coronavaccinaties.  

In oktober 2021 hebben deze patiënten met een ernstige afweerstoornis een uitnodiging gekregen van hun medisch specialist. Heeft u deze uitnodiging? Dan kunt u zonder afspraak naar een vaccinatielocatie. Vergeet niet de uitnodiging mee te nemen, een ID bewijs en een mondkapje.

Boostervaccinatie ná 3e prik

Ook mensen met een ernstige afweerstoornis kunnen een boosterprik krijgen. Dat kan 3 maanden na de 3e prik. Voor deze booster na de 3e prik kan iedereen terecht bij de GGD. Een afspraak maken kan via 0800-7070 of www.coronavaccinatie-afspraak.nl (18+)

Meer informatie over boosters

Meer weten over de boostervaccinaties? Kijk op de website van het RIVM.