Preventie activiteiten

Dit is de inhoud van de flyer, uitgegeven door Ketenaanpak loverboys-jeugdprostitutie Noord- en Oost-Gelderland.

Voor leerlingen

Klas 1


Enkel lesuur over sexting middels een filmpjesreeks waarin leerlingen meewerken aan een strafonderzoek en op zoek moeten gaan naar de dader. Middels deze interactieve werkwijze bespreken we alles over sexting, wat kan wel, wat kan niet en waar moet je op letten.

Klas 2/3

Voorlichting van een enkel lesuur over de loverboy 2.0. Lopen die nog rond hier in de regio en zo ja, hoe gaan ze dan nu te werk? Daarnaast is er oog voor het thema "grooming", het digitale kinderlokken. Waar moet je op letten?
Bovenstaande thema's zijn ook te combineren in een blokuur, alle thema's zullen dan aan bod komen middels een interactieve voorlichting.

Voor ouders

Het is mogelijk om een ouderavond te organiseren over sexting, grooming en/of loverboys. Deze ouderavond wordt op maat gemaakt en er wordt ingespeeld op de behoeften en wensen van de school en ouders.

Voor docenten en betrokkenen

Vanuit de ketenaanpak worden ook trainingen aangeboden waar professionals die met jeugd werken kennis op doen over het herkennen en signaleren bij loverboyproblematiek. Wat kun je als professional doen en waar moet je oog voor hebben? Deze trainingen kunnen ook incompany aangeboden worden

Je kunt hieronder de flyer Preventie activiteiten als pdf bestand downloaden. Deze is niet volledig toegankelijk. Voorleessoftware kan dit document niet goed voorlezen. Deze webpagina is wel geschikt voor voorleessoftware

Flyer in pdf formaat, niet digitoegankelijk

Download

Meer informatie of aanvragen

Je kunt meer informatie opvragen via : preventieloverboys@ggdnog.nl