Jeugdgezondheidszorg voortgezet onderwijs

Samen met ouders/opvoeders en scholen zorgt de Jeugdgezondheid (JG) van de GGD Noord- en Oost-Gelderland ervoor dat kinderen zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Zodra je kind naar school gaat, krijg je contact met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van de GGD.

In sommige gemeenten is het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) het eerste aanspreekpunt voor de onderzoeken op school. Je vindt een overzicht van deze gemeenten op onze pagina  Jeugdgezondheid in jouw buurt.

Wij nodigen leerlingen in klas 2 uit voor een gezondheidsonderzoek dat bestaat uit een groepsgesprek en een individueel gezondheidsonderzoek. 

Groepsgesprek 
Alle 2e klassen krijgen een groepsgesprek over gezondheid en welzijn. In het gesprek gaat het over wat je wel en niet nodig hebt om gezond te zijn en op te groeien. We benadrukken dat leerlingen niet met hun zorgen moeten blijven zitten maar kunnen praten met een steunende volwassene. Bij dit gesprek is, naast de jeugdverpleegkundige, altijd de mentor of leerkracht aanwezig. 
 
Individueel gezondheidsonderzoek 
Aansluitend op het groepsgesprek worden de leerlingen individueel uitgenodigd door de jeugdverpleegkundige. Tijdens het gezondheidsonderzoek kijkt de jeugdverpleegkundige naar de gezondheid, ontwikkeling en groei van je kind. Ze meet en weegt je kind, met kleding en zonder schoenen. Ook kunnen de leerlingen zelf hun vragen stellen. 

Stel ons je vraag

Velden gemarkeerd met een sterretje ( * ) zijn verplicht

Contact met team Jeugdgezondheid

Het team Jeugdgezondheid behandelt vragen over kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar. Neem voor kinderen in de leeftijd 0-4 jaar contact op met het consultatiebureau in jouw woonplaats.

Toestemming voor het opslaan van gegevens *

Contact

Bekijk alle instellingen waarmee de GGD samenwerkt en neem contact op met het team Jeugdgezondheid van de GGD.

Jeugdgezondheid in jouw buurt

Bezoek ook

Misschien is deze informatie interessant voor je.

Veelgestelde vragen gezondheidsonderzoek klas 2