Mijn lijf

Als seks je werk is

Werken in de prostitutie houdt in dat je veel seksuele contacten hebt. Daarmee is de kans op een soa groter. Bovendien kan een condoom kapot gaan of afglijden. Daarom is het verstandig om je regelmatig op soa's te laten onderzoeken en je gratis te laten vaccineren tegen hepatitis B.

Nazorgspreekuur meisjesbesnijdenis

Meisjesbesnijdenis, ook wel Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV) genoemd, is een ingreep aan de uitwendige geslachtsorganen, waar geen medische noodzaak voor is. Er zijn verschillende vormen van VGV: vaak wordt de clitoris gedeeltelijk of geheel verwijderd, soms ook de kleine schaamlippen en soms de grote schaamlippen.

Hepatitis B en vaccinaties

Het hepatitis B-virus dringt zich via de slijmvliezen van de geslachtsorganen naar binnen. Via de bloedbaan verspreidt het zich naar de lever. Hier veroorzaakt het een ontsteking. In Nederland wordt hepatitis B-virus vooral overgedragen door penetratie (vaginaal en anaal).

Veel voorkomende soa's

De meest voorkomende soa's zijn: Chlamydia, genitale wratten, herpes genitalis, gonorroe, hepatitis B, syfilis en hiv, het virus dat aids veroorzaakt.

Mannen seks met mannen

Gepubliceerd op: vrijdag, 06 november 2015

Ben je man en heb je (ook) seks met mannen? Dan is het advies: ieder half jaar een soa onderzoek. Tijdens het soa onderzoek word je standaard onderzocht op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv.

Aangerand of verkracht?

Ben jij pas geleden aangerand of verkracht? Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week bellen met: 0800 - 0188.

Advies.chat

Gepubliceerd op: dinsdag, 20 juni 2017

Advies.chat geeft advies, welke soa-testen voor jou belangrijk zijn. En waar je het beste terecht kunt voor een test. Hiervoor krijg je vragen over jou en je seksleven, die je huisarts of GGD ook zouden stellen. Verder geeft Advies.chat antwoord op jouw vragen over soa's, hiv en testen. Alles dat je hier invult, blijft anoniem. Beantwoord voor het beste testadvies de vragen zo eerlijk mogelijk.