Reisvaccinaties

Reisvaccinaties

Het Reizigersteam van GGD Noord- en Oost-Gelderland geeft advies en vaccinaties aan reizigers. Ook geven wij bedrijfsvaccinaties voor werknemers die inentingen nodig hebben voor hun beroep.

Gezond op reis
Voor verre reizen zijn meestal vaccinaties nodig. Kennis maken met andere culturen is inspirerend, maar een verre reis brengt ook gezondheidsrisico’s  met zich mee. Niet alleen in de tropen, maar ook in landen dichterbij huis kun je een infectieziekte oplopen. Denk hierbij aan hepatitis A of diarree. Om gezond weer terug te komen is een goede voorbereiding belangrijk. De GGD helpt graag.

Op vakantie laat je vaccineren

Heb ik een vaccinatie nodig? Te veel reizigers gaan onbeschermd op reis. Soms met vervelende en/of ernstige medische gevolgen. Wil je weten welke vaccinaties nodig zijn om dit te voorkomen? Ga dan naar www.ggdreisvaccinaties.nl/heb-ik-een-vaccinatie-nodig. Hier vind je welke vaccinaties aanbevolen zijn voor het land van bestemming. En ook tips voor de allerkleinste reizigers en voor reizigers met een kindje op komst.

Advies op maat
Heb je specifieke vragen over jouw reis? Klik dan hier om online een afspraak te maken voor het reizigersspreekuur. Op werkdagen kun je ook bellen naar 0900 - 8 222 467 om een afspraak te maken. Tijdens het spreekuur krijg je persoonlijk advies over de reis en eventuele vaccinaties en tabletten die hiervoor nodig zijn. Maak (als dat kan) 4 tot 6 weken vóór vertrek een afspraak. Ga je langer dan drie maanden op reis? Kom dan het liefst zeven maanden voor vertrek naar het spreekuur.

Tuberculose onderzoek
Voor meer informatie over Tuberculose (tbc) of het maken van een afspraak voor tbc-onderzoek kunt u bellen naar 088 - 443 30 05. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 9.00 uur en van 13.00 - 14.30 uur.

Meer informatie
Op onze website GGD Reisvaccinaties vind je informatie over:Reisvaccinaties