Seks is jouw keuze

Seks is jouw keuze

Ben jij al aan seks toe? Of wacht je liever tot je wat ouder bent of tot je de ware hebt gevonden? Wat je ook kiest: het is jouw lichaam en seks is jouw keuze. Seks is iets moois en intiems. Je kunt er veel plezier aan beleven. Zeker als je weet wat je wel en niet wilt. Ken je eigen wensen en grenzen en maak ze duidelijk. En natuurlijk moet die ander jouw keuzes ook respecteren.

Genieten en risico's van seks
Seks is iets om van te genieten. Dat kan vaak beter als je seks hebt zonder zorgen. Zonder dat je risico's loopt dus. Ken jij de risico's van seks?
Als je onveilige seks hebt, loop je kans op een soa of op een onbedoelde zwangerschap. Een ander risico is dat je vrijt tegen je zin. Dus? Doe het veilig en doe het alleen als je er zelf aan toe bent. Laat je niet dwingen door je partner of door mensen om je heen. En ga niet over je eigen grenzen of die van een ander heen onder invloed van alcohol en drugs.

Vraag of probleem?
Heb je een vraag over seks of heb je een probleem op seksueel gebied? Blijf er niet mee zitten, zorg dat je je zeker voelt over seks! Kijk op deze site voor informatie of stel je vragen aan deskundigen:
  • Per telefoon
  • Per mail
  • Per chat
  • Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Dit kan bij een Sense-spreekuur bij jou in de buurt. Gratis (t/m 24 jaar) en vertrouwelijk.
    Kijk op www.sense.info of bel naar ons telefonisch spreekuur.

Sinds april 2017 is de Advies.chat online. Het doel van de advies.chat is je te helpen een verstandige keuze te maken op het gebied van soa-testen. Klik hier voor de advies.chat.