LVB-adviestafel – Noord-Veluwe

De LVB-adviestafel geeft instanties consultatie of advies over ondersteuning van mensen met een (vermoeden van) een licht verstandelijke beperking LVB en problemen op één of meerdere levensgebieden. De organisaties in dit multidisciplinaire samenwerkingsverband beschikken over veel ervaring en expertise, kijken mee en adviseren u graag over de juiste ondersteuning.

Waar doen we dit?
In de 6 Noord-Veluwse gemeenten in de regio Noord- en Oost-Gelderland: Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten.

Voor wie doen we dit?
Iedereen die vanuit zijn werk te maken heeft met mensen met LVB kan advies vragen. Bijvoorbeeld een zorgaanbieder, het wijkteam, wijkagent, huisarts, of sociaal netwerk.

  • Bij vragen over de juiste aanpak en ondersteuning bij een nieuwe aanmelding van iemand met LVB, of een bestaande.
  • Als er vragen zijn over het aantal uren begeleiding en/of intensiviteit dat nodig is.
  • Wanneer een bestaand hulpverlengingstraject stroef of zelfs vastloopt. De LVB-adviestafel kijkt mee en adviseert over de mogelijke oplossingen binnen en/of buiten het bestaande traject.
  • Als er twijfel bestaat of er sprake is van LVB naast de bestaande problematiek. Hoe herkent u dat? Heeft dat gevolgen voor de huidige ondersteuning? En welke aanpassingen in de begeleiding sluiten beter aan?

Wat is onze werkwijze?
Om u aan te melden vult u een aanmeldformulier in. Uiterlijk twee weken na uw aanmelding ontvangt u van ons een reactie. We overleggen met u of u zelf aan tafel wil meedenken en komen vervolgens met een advies. Na drie maanden volgt een evaluatie en ronden we uw aanvraag af. De LVB-adviestafel geeft advies. We nemen uw vraag niet over. We adviseren over een passende begeleiding op alle levensgebieden, maar wij geven geen beschikkingen af en kunnen geen woonruimte toewijzen. Als u twijfelt of uw vraag bij ons op het juiste adres is, kunt u altijd even met ons overleggen. In spoedsituaties proberen we uw aanmelding met voorrang op te pakken. Neem in dat geval altijd eerst contact op over onze mogelijkheden.

Hoe kunt u een aanmelding doen?
U kunt een aanmelding doen door dit aanmeldformulier in te vullen.

Hoe kunt u ons bereiken?
U kunt ons telefonisch en per e-mail bereiken tijdens kantooruren.
Telefoonnummer: 088 - 44 33 127
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer informatie op de website: www.lvb-adviestafel.nl