LVB adviestafel

De LVB-adviestafel geeft instanties consultatie of advies over ondersteuning van mensen met een (vermoeden van) LVB en problemen op één of meerdere levensgebieden. De organisaties in dit multidisciplinaire samenwerkingsverband beschikken over veel ervaring en expertise, kijken mee en adviseren u graag over de juiste ondersteuning.

Voor wie

Iedereen die vanuit zijn werk te maken heeft met mensen met LVB kan advies vragen. Bijvoorbeeld een zorgaanbieder, het wijkteam, wijkagent, huisarts, of sociaal netwerk.

Wanneer de LVB-adviestafel

  • Bij vragen over de juiste aanpak en ondersteuning bij een nieuwe aanmelding van iemand met LVB, dan wel een bestaande.
  • Als er vragen zijn over het aantal uren begeleiding en/of intensiviteit dat nodig is.
  • Wanneer een bestaand hulpverlengingstraject stroef of zelfs vastloopt. De LVB-adviestafel kijkt mee en adviseert over de mogelijke oplossingen binnen en/of buiten het bestaande traject.
  • Als er twijfel bestaat of er sprake is van LVB naast de bestaande problematiek. Hoe herkent u dat? Heeft dat gevolgen voor de huidige ondersteuning? En welke aanpassingen in de begeleiding sluiten beter aan?

Goed om te weten

De LVB-adviestafel geeft advies. We nemen uw vraag niet over. We adviseren over een passende begeleiding op alle levensgebieden, maar wij geven geen beschikkingen af en kunnen geen woonruimte toewijzen.

Hoe werkt de LVB-adviestafel?

Om u aan te melden vult u dit aanmeldformulier in. Uiterlijk twee weken na uw aanmelding ontvangt u van ons een reactie. We overleggen met u of u zelf aan tafel wil meedenken en komen vervolgens met een advies. Na drie maanden volgt een evaluatie en ronden we u aanvraag af. Als u twijfelt of uw vraag bij ons op het juiste adres is, kunt u altijd even met ons overleggen. In spoedsituaties proberen we uw aanmelding met voorrang op te pakken. Neem in dat geval altijd eerst contact op over onze mogelijkheden.

Contact

LVB-adviestafel
T. 088 - 44 33 127
E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
W. www.lvb-adviestafel.nl