Coördinatie Vangnet - Zutphen en Lochem

Het Vangnet probeert door middel van ketensamenwerking de kwaliteit van leven van sociaal kwetsbare mensen met zorg mijdend gedrag én van hun omgeving te verbeteren. Deze doelstelling wordt gerealiseerd door afstemming tussen de verschillende ketenpartners over waar een cliënt al in beeld of in zorg is en door de acties van de verschillende partners te coördineren. Ketensamenwerking voorkomt dat er allerlei verschillende instanties bij een cliënt of gezin betrokken zijn, zonder dat iemand overzicht heeft of de regie voert.

Waar doen we dit?
In de gemeente Zutphen en de gemeente Lochem. In de gemeente Lochem is de rol van de GGD in ontwikkeling.

Voor wie doen we dit?
In principe voor 18+ cliënten waar sprake is van een multiproblem situatie. Er zijn vaak indirect minderjarige kinderen betrokken.

Wat is onze werkwijze?
De GGD verzorgt de coördinatie en secretariële ondersteuning van het Vangnet. Het Vangnet komt om de week bij elkaar en wordt voorgezeten door de coördinator. Ketenpartners kunnen (ook buiten het vangnetoverleg) casussen inbrengen of om advies vragen. In geval van een stagnerende casus kan de GGD een Multi Disciplinair Overleg (MDO) organiseren met betrokken ketenpartners (vaak ook samen met de cliënt). De GGD kan bij een stagnerende casus ook worden ingezet als procesregisseur.

Met wie werken we samen?
Vaste ketenpartners (die in Zutphen deelnemen aan het vangnetoverleg) zijn GGNet, Bijzonder Zorgteam Deventer, Tactus, Perspectief, Woningcorporatie Ieder1, Politie, Het Plein en het CJG.

Hoe kunt u een aanmelding doen?
Ketenpartners kunnen een casus inbrengen in het vangnetoverleg. Zij kunnen daarnaast telefonisch of per e-mail om advies vragen aan de coördinator, of tussentijds een acute casus voorleggen.

Hoe kunt u ons bereiken?
U kunt ons telefonisch en per e-mail bereiken tijdens kantooruren.
Telefoon : 088 – 443 31 27
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.