(Begeleiding vanuit) Maatschappelijke Opvang

Maatschappelijke opvang en begeleiding is bedoeld voor mensen die problemen hebben op meerdere gebieden. Deze problemen zorgen samen voor een situatie waar iemand niet zelfstandig uit kan komen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een combinatie van dak- en thuisloosheid, geweldsproblematiek, schulden, opvoedingsproblemen, psychiatrische, lichamelijke en/of verslavingsproblemen en/of werkloosheid of het ontbreken van een zinvolle dagbesteding.

De maatschappelijke opvang biedt tijdelijk verblijf aan mensen zonder dak boven hun hoofd. De opvang is gekoppeld aan zorg en begeleiding en/of het verhelpen van een crisis.
Begeleiding vanuit maatschappelijke opvang wordt geboden aan mensen die niet dak- of thuisloos zijn, maar waarbij wel sprake is van multiproblematiek. De hulp wordt dan geboden door een begeleider die 1 of meerdere keren per week thuis komt of met wie op een andere plek afgesproken wordt.

Aanmelden voor (begeleiding vanuit) maatschappelijke opvang
Wanneer bij u sprake is van een combinatie van bovenstaande problemen kunt u in aanmerking komen voor maatschappelijke opvang of voor begeleiding vanuit maatschappelijke opvang.
Heeft u een woonplek, dan kunt u voor deze hulp terecht bij het WMO loket van de gemeente waarin u woont. Een medewerker van het WMO loket gaat met u in gesprek over uw hulpvraag en kijkt naar wat de best passende hulp is voor uw persoonlijke situatie. Als (begeleiding vanuit) maatschappelijke opvang de best passende oplossing lijkt, wordt samen met u een melding gedaan bij de centrale toegang van de GGD.

Als u nu begeleiding krijgt of al in de nacht/dag/crisisopvang zit, dan kunt u in samenspraak met uw begeleider een aanmelding doen bij de centrale toegang van de GGD.
Samen met een medewerker van het WMO loket of met uw begeleider kunt u via dit formulier een aanmelding doen bij de Centrale Toegang.

Meer informatie
Centrale Toegang is een onderdeel van het Meldpunt Maatschappelijke Zorg Noord-Veluwe.
Voor vragen of meer informatie over de toegang kunt u contact opnemen met de Centrale Toegang van GGD Noord- en Oost-Gelderland, bereikbaar op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.
Telefoonnummer: 088 - 443 31 27, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.