• Start
 • Veelgestelde vragen gezondheidsonderzoek klas 1

Veelgestelde vragen gezondheidsonderzoek klas 1

De Jeugdgezondheidszorg van GGD Noord- en Oost-Gelderland ondersteunt, samen met de scholen, leerlingen en hun ouders bij een gezonde ontwikkeling. Daar hoort het gezondheidsonderzoek van de leerlingen uit klas 1 bij.


Wat gebeurt er bij een gezondheidsonderzoek?

Het gezondheidsonderzoek is een check die laat zien hoe het met de leerling gaat. De jeugdverpleegkundige van de Jeugdgezondheidszorg voert dit onderzoek uit. Tijdens het onderzoek bespreekt de jeugdverpleegkundige met de leerling zijn/haar gezondheid. Ook meet de jeugdverpleegkundige de lengte en het gewicht. Natuurlijk kunnen er ook vragen gesteld worden.

Bekijk hier een kort filmpje over dit gezondheidsonderzoek.


Kunnen ouders aanwezig zijn bij het gezondheidsonderzoek?

Als de leerling dit graag wil, kunnen ouder(s)/verzorger(s) bij dit onderzoek zijn. De leerling kan dit aan de jeugdverpleegkundige laten weten. De contactgegevens staan in de uitnodiging.


Waarvoor wordt de vragenlijst gebruikt?

De vragenlijst is een hulpmiddel bij het gesprek met de jeugdverpleegkundige. De leerling en de jeugdverpleegkundige bespreken de antwoorden op de vragen. Alles wat is ingevuld, of wordt besproken, is vertrouwelijk. Alleen de jeugdverpleegkundige kan de vragenlijst inzien en wanneer het nodig de jeugdarts ook. 


Vragen over het invullen van de vragenlijst:

 • Mijn school komt niet voor in het keuzemenu. Wat moet ik doen?
  Mogelijk is er een fout opgetreden. Je kan een bericht sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de naam en plaats van jouw school.

 • Kan ik de vragenlijst tussentijds opslaan en later verder gaan met invullen?
  Ja, met het account dat je hebt aangemaakt kan je op een later moment weer inloggen. De antwoorden die je al had ingevuld blijven bewaard.

 • Kan ik de ingevulde antwoorden nog aanpassen?
  Je kunt de antwoorden aanpassen als je de vragenlijst nog niet hebt afgerond. Je kunt ook terug naar vorige pagina’s. Een afgeronde vragenlijst kan niet meer worden gewijzigd. 

 • Hoe wordt de vragenlijst bewaard?
  De vragenlijst wordt opgeslagen in een beveiligde omgeving en is alleen toegankelijk voor de jeugdverpleegkundige en jeugdarts van de GGD. De ingevulde vragenlijst wordt maximaal twee jaar bewaard.


Problemen met inloggen 

Soms lukt het niet om in te loggen. Dit heeft verschillende oorzaken. Je kunt ze vaak zelf oplossen:

Ik wil liever geen gebruik maken van het gezondheidsonderzoek.

Het invullen van vragenlijsten en/of meedoen met een gezondheidsonderzoek is niet verplicht. Wil je niet meedoen aan het gezondheidsonderzoek? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Noem in ieder geval je naam en geboortedatum.


Hoe zit het met de privacy? 

Klik hier voor meer informatie over privacy.


Ik heb een klacht. Waar kan ik terecht? 

Klik hier voor meer informatie over het indienen van een klacht.


Ik ben niet aan de beurt voor een gezondheidsonderzoek. Toch zou ik graag een afspraak willen maken voor vragen, advies of informatie. Kan dat?

Ja dat kan, je kunt altijd mailen of bellen naar onze jeugdverpleegkundige: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 088 – 443 31 00 (tussen 8.00-12.00 uur).