Kindermonitor 2017

Kindermonitor 2017

De Kindermonitor is een groot onderzoek onder alle ouders van 0-12 jarige kinderen in Noord- en Oost-Gelderland. We vragen hiervoor alle ouders om een online vragenlijst in te vullen over de gezondheid, het welzijn en de opvoeding van hun kind.

Wie voert het onderzoek uit?
De Kindermonitor wordt uitgevoerd door GGD Noord- en Oost-Gelderland samen met de organisaties voor jeugdgezondheidszorg Icare, Verian, Yunio en het CJG Apeldoorn.

Waarom doen we de Kindermonitor?
De GGD doet de Kindermonitor in opdracht van de gemeenten in de regio. De gemeenten gebruiken de resultaten van het onderzoek onder andere om jeugd(gezondheids)beleid te ontwikkelen. En de GGD, het CJG en de organisaties voor jeugdgezondheidszorg kunnen met de resultaten de hulp aan ouders en kinderen verbeteren.

Wanneer wordt het onderzoek uitgevoerd?
In oktober ontvangen ouders via de basisschool, het CJG Apeldoorn of de organisatie voor jeugdgezondheidszorg een e-mail met een link naar de online vragenlijst.

Wanneer zijn de resultaten bekend?
In de loop van 2018 worden de resultaten bekend gemaakt via de lokale pers en de website van de GGD. Ook de basisscholen, organisaties voor jeugdgezondheidszorg en de gemeenten stellen we dan op de hoogte.

Meer informatie?
Kijk eens bij de veelgestelde vragen.