Vaccinatieronde voor 9- en 12-jarigen

Vaccinatie DTP-BMR voor 9-jarigen

Wordt jouw kind dit jaar 9? Dan ontvangt hij of zij de uitnodiging voor de DTP-prik en de BMR-prik. De eerste prik beschermt tegen difterie, tetanus en polio (DTP). De tweede prik tegen de bof, mazelen en rode hond (BMR). Jouw kind krijgt hiervoor een oproepsetje van het RIVM. Vergeet dit niet mee te nemen naar de vaccinatielocatie. Alle ouders van kinderen die in 2008 geboren zijn ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Bekijk waar en wanneer wij prikken.

Tips:
  • Houd je aan de opgeroepen tijd. Hierdoor beperk je de wachttijd.
  • Is jouw kind geboren in 2008 en kun je niet komen? Dan krijg je volgend jaar automatisch een nieuwe oproep. Je hoeft je niet af te melden.
  • Als jouw kind geboren is in 2007 dan is dit je tweede en laatste oproep.

Inhaalspreekuur
Dit spreekuur is alleen bedoeld voor diegenen die de tweede oproep gemist hebben, voor nieuwkomers en asielzoekers. Bel hiervoor naar: 088 - 443 31 00 (op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur).

Meer informatie: over DTP en BMR

Vaccinatie baarmoederhalskanker voor meisjes vanaf 12 jaar

In Nederland worden alle meisjes gratis ingeënt tegen baarmoederhalskanker. De inenting is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma. Meisjes tot en met 14 jaar krijgen twee prikken tegen HPV (humaan papillomavirus).

Meisjes krijgen een uitnodiging in het jaar dat zij 13 worden. Het RIVM stuurt je informatie toe over de HPV vaccinatie. Enkele weken daarna krijg je een oproep. 

Bekijk waar en wanneer wij prikken.

Kijk voor meer informatie op: