Gezonde School

Aandacht voor gezondheid op school: in de lessen en door duidelijke afspraken over wat school belangrijk vindt bij een bepaald thema. Bijvoorbeeld rondom voeding of beweging. De GGD kan scholen en ouders hierbij helpen. Leerlingen krijgen zo het goede voorbeeld!

Gezonde School

Gezondheid op school is belangrijk voor leerlingen en leerkrachten.  Kinderen brengen ongeveer 26 uur per week door op de basisschool om te leren en te spelen. Daarom is het belangrijk dat op school aandacht is voor gezondheidsthema's zoals pesten en voeding. Gezonde leerlingen zitten beter in hun vel, hierdoor leren ze beter. Gezonde leerkrachten werken beter en zorgen voor minder verzuim. De Gezonde Schooladviseur van de GGD adviseert en ondersteunt scholen bij de aanpak van één of meerdere gezondheidsthema's. De Gezonde Schooladviseur adviseert niet alleen over pesten en voeding, maar ook over: bewegen, mondgezondheid, weerbaarheid en sociale vaardigheid, relaties en seksualiteit, mediawijsheid, roken en alcohol.

Gezonde School 482472590 web

Groepslessen
De GGD geeft ook groepslessen op het basisonderwijs. De kinderen van groep 7 krijgen een les over een gezonde leefstijl. Op aanvraag kan de Jeugdgezondheid ook themabijeenkomsten over een gezondheidsthema verzorgen. 

Volg ons op Facebook  voor het laatste Gezonde School nieuws uit de regio!