Loverboys

Loverboys, social media en internet: wat kunt u als school doen?

Loverboys

Loverboys vinden hun slachtoffers steeds vaker via het internet en social media.  Sexting en grooming bijvoorbeeld zijn voor de meeste docenten geen onbekende fenomenen. Iedere klas krijgt ermee te maken.

Ketenaanpak

Om deze problematiek een halt toe te roepen is er een ketenaanpak Loverboys en Jeugdprostitutie opgericht, die actief is in de regio Noord-Veluwe, de Achterhoek en de gemeente Apeldoorn.Vanuit de ketenaanpak worden er verschillende activiteiten georganiseerd om schoolmedewerkers, jongeren en ouders te informeren, te leren signaleren en te leren handelen bij vermoedens van loverboyproblematiek en misbruik via het internet/sociale media.

Gastlessen

Zo kunnen V(S)O scholen gastlessen ‘Loverboys, social media en internet’ aanvragen leerlingen, kan er een ouderavond over het thema georganiseerd worden en vindt er in het voorjaar een docententraining plaats.   

Bent u werkzaam op een school in de regio Noord-Veluwe, de Achterhoek of de gemeente Apeldoorn? Neem dan contact met ons op!

Regio Noord-Veluwe en regio Achterhoek: Lieke van Dijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 088-4433175.

Gemeente Apeldoorn: Bianca Lubbers, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 088-6061552.