Lesmateriaal

De GGD leent gratis lesmateriaal uit aan professionals, zoals leskisten, spellen, dvd’s en boeken over seksuele gezondheid en aanverwante thema’s als weerbaarheid, seksuele diversiteit en anticonceptie. Mooie voorbeelden hiervan zijn het lespakket Lang Leve de Liefde is en het lesprogramma voor het ROC Love & Sens(e)uality.

Lespakket Lang leve de liefde

Lang Leve de Liefde bestaat uit een lesprogramma voor scholieren op het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs over relaties, seksualiteit en alles wat daarmee te maken heeft.

Er zijn drie varianten, voor:

  • leerlingen in de onderbouw,
  • leerlingen in de bovenbouw havo/vwo,
  • leerlingen op het MBO.

Dit pakket biedt docenten lesmaterialen en een bijbehorende instructie t.b.v. het uitvoeren van lessen over seksuele gezondheid. De thema’s in dit lespakket zijn puberteit, verliefdheid, verkering, seksuele diversiteit, wensen, grenzen & weerbaarheid, internet, loverboys, de eerste keer, seksuele problemen, hulp zoeken, veilig vrijen, condoom & anticonceptie. Lessen kunnen ook afzonderlijk van elkaar gegeven worden. U kunt dit pakket lenen door het te reserveren via de Internetcatalogus van de GGD. Kijk ook op: www.langlevedeliefde.nl. Op deze site is ook de mogelijkheid het lespakket te kopen.

ROC Lesprogramma Love & Sens(e)uality

Leerlingen van het ROC worden door het volgen van de lesmodule Love & Sens(e)uality opgeleid tot voorlichters seksuele gezondheid.

Er worden verschillende thema’s besproken waaronder weerbaarheid, anticonceptie en soa. De leerlingen van het ROC geven als eindopdracht zelf voorlichting aan andere leerlingen (peereducatie) en organiseren daarnaast ROC brede activiteiten. De GGD ondersteunt docenten van ROC's in het geven van de lessen. Aan de docenten die deze scholing geven, wordt door de GGD kosteloos een verdiepende workshop seksuele en relationele vorming aangeboden.

Materialen lenen

Ga voor meer informatie en het reserveren van lesmaterialen naar de Internetcatalogus van de GGD of neem contact op met Margreet Dragt: 088 443 3169 of Gerry Verduyn Lunel: 088 443 3359 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.