Training

GGD Noord- en Oost-Gelderland geeft trainingen aan jongerenwerkers en jeugdhulpverleners in het bespreekbaar maken van seksualiteit met jongeren.

TRAINING Vlaggensysteem

Werk jij met jongeren? En merk je wel eens seksueel grensoverschrijdend gedrag bij hen?
Hoe pak je dat aan? Wat doe je bijvoorbeeld wanneer een jongere een seksueel getinte opmerking maakt naar een leeftijdsgenoot, of naar jou? Het ‘Vlaggensysteem’ helpt!

GGD Noord- en Oost-Gelderland biedt jou een gratis training ‘Vlaggensysteem’ aan.
Met deze methodiek leer je hoe je seksueel grensoverschrijdend gedrag kunt duiden. En hoe je hierover in gesprek gaat met jongeren.

Aanmelden en meer informatie:

Stuur een e-mail naar Stina Seegers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Of bel naar GGD Noord- en Oost-Gelderland: 088 – 443 30 00. Minimaal 8 personen per training.

WORKSHOP Seksuele diversiteit

In samenwerking met het COC geeft GGD Noord- en Oost-Gelderland in november 2017 een workshop over seksuele diversiteit (LHBTI). Tijdens deze interactieve workshop krijg je handvatten om homoseksualiteit bespreekbaar te maken met jongeren. Ook worden er cijfers en feiten verteld en laten we (les)materialen zien. 

Het is belangrijk dat iedere jongere zichzelf kan zijn, zichzelf voelt en geaccepteerd wordt. Ongeacht seksuele geaardheid en sekse. Helaas geldt dit niet voor iedere jongere. De GGD helpt bij het bespreekbaar maken van seksuele diversiteit. Dit draagt positief bij aan sociale acceptatie en veiligheid van:

  • lesbische vrouwen,
  • homoseksuele mannen,
  • biseksuelen,
  • transgenders
  • en mensen met een intersekse-conditie (LHBTI's).

De workshops worden afgewisseld tussen kennis over LHBTI en intercactie met het COC. Daarnaast maak je kennis met de genderbread person. En gaan we aan de slag met lesmaterialen en activiteiten.

Waar en wanneer: 
Harderwijk - 7 november 2017
Warnsveld - 9 november 2017
Doetinchem - 13 november 2017

Tijd: 14.00 tot 16.30 uur

Kosten: Geen

Meer informatie over de workshop seksuele diversiteit vind je in de uitnodiging.