Ondersteuning bij preventie hoofdluis

Ondersteuning bij preventie hoofdluis

Hoofdluis is een lastig en vaak hardnekkig probleem. Ouders en school hebben gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het bestrijden van hoofdluis. Het is de taak van de school om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen die de verspreiding van hoofdluis beperken. In de afgelopen jaren hebben veel scholen gekozen voor een ouderwerkgroep, die de kinderen regelmatig controleert op hoofdluis. Door deze aanpak komt op scholen minder vaak een grote ‘luizenexplosie’ voor.

Ondersteuning bij preventie van hoofdluis op school door GGD Noord- en Oost-Gelderland
  • Scholen kunnen bij de verpleegkundige terecht voor advies of begeleiding van gezinnen die te maken hebben met hardnekkige hoofdluisproblematiek.
  • GGD Noord- en Oost-Gelderland kan ook een scholing/opfriscursus voor alle leden van de hoofdluiswerkgroep bij jou op school verzorgen. Kosten voor de opfriscursus: €200,-
  • Scholen kunnen via het Informatie- en documentatiecentrum van de GGD de instructie-koffer ‘ouderwerkgroep’ en de leskist ‘hoofdluis’ lenen.

Voor vragen over hoofdluis of advies kunt u bellen naar: 088 - 443 30 00 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.