Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ben je man en heb je seks met mannen? Dan is het advies: ieder half jaar een soa onderzoek. Tijdens het soa onderzoek word je standaard onderzocht op chlamydia, gonorroe, syfilis en hiv. Ook wordt gevraagd of je al tegen hepatitis B bent gevaccineerd. Is dat nog niet het geval dan kun je meteen je eerste vaccinatie tegen hepatitis B krijgen.

Kijk op de website mantotman.nl voor meer informatie over deze onderwerpen.

Vaccinatie tegen Hepatitis B

Hepatitis B is een erg besmettelijk virus. Je kunt besmet worden met dit virus door onveilige seks. Een vaccinatie tegen hepatitis B voorkomt dat je de ziekte oploopt of op anderen overbrengt.

Combineer de hepatitisvaccinatie bij voorkeur met een soa-test. Maak hiervoor een telefonische afspraak via 088 - 44 333 44 of plan je afspraak in via Man tot Man. Hierboven kun je een afspraak maken.

In samenwerking met King Faisel roept Man tot Man op om je op tijd te testen en te vaccineren tegen hepatitis B: "Laat je checken bij de GGD!"

Heb ik hiv?

Mannen die seks hebben met mannen lopen een groter risico op hiv. Binnen twee weken tot drie maanden na een infectie met hiv doen zich vaak bepaalde symptomen voor. We noemen dit een acute hiv-infectie. Directe behandeling in deze beginnende fase biedt grote gezondheidsvoordelen. Maar de symptomen zijn niet altijd even duidelijk. 

Om te helpen bepalen of je misschien nu een beginnende hiv-infectie doormaakt is de Symptomencheck ontwikkeld. De Symptomencheck is een checklist om in te schatten of je op basis van recente onbeschermde anale seks een grotere kans hebt dat je nu een acute hiv-infectie hebt. De Symptomencheck biedt geen garantie en het blijft altijd belangrijk je regelmatig te laten testen op hiv en andere soa’s.

Geeft de Symptomencheck aan dat jij je zo snel mogelijk moet laten testen op hiv, bel dan voor een afspraak: 088 - 443 33 44. Geef duidelijk aan dat je volgens de symptomencheck mogelijk een acute/beginnende hiv-infectie hebt. Het kan zijn dat de GGD-medewerker aanvullende vragen stelt.

Mailen kan ook, via seksenzo@ggdnog.nl. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Op zoek naar info, advies of hulp rond chemseks: Mainline, drugs en gezondheid - Chemsex support

PEP

PEP (Post Expositie Profylaxe) is een kuur met hiv-remmers van vier weken. PEP verkleint de kans op een hiv-infectie na risicoseks. Hoe eerder je met PEP start, hoe beter. Het liefst binnen 2 uur na de risicoseks, maar altijd binnen 72 uur.

Bescherm jezelf en anderen | Man tot man

PrEP 

PrEP (Pre Expositie Profylaxe) zijn preventieve medicijnen vooraf. PrEP voorkomt de kans dat je hiv oploopt. Je neemt dan elke dag één pil van het medicijn Truvada dat hiv-remmers bevat. Je kunt de pillen ook alleen innemen rond de momenten dat je seks hebt. Het zorgt ervoor dat hiv niet in je afweersysteem terechtkomt. 

PrEP is een stuk minder heftig dan een PEP-kuur achteraf. Vergelijk het met de pil tegenover de morning-afterpil.

Als je wil weten of je in aanmerking komt voor PrEP stuur dan een mail naar prep@ggdnog.nl. De verpleegkundige neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Lees ook:

Bescherm jezelf en anderen | Man tot man