Coronatest aanvragen

Iedereen met klachten kan zich bij de GGD laten testen op het coronavirus. Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel kunnen sinds 21 september 7 dagen per week tussen 7.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest prioriteitsnummer 0800-8101 om een testafspraak te maken. Lees meer op onze testpagina.

Informatiebrieven voor scholen bij besmette collega of leerling (toolkit scholen)

Wat moet u doen als een leerling of collega positief getest is op COVID-19? Bekijk het stroomschema en download de brieven die u nodig heeft om leerlingen en docenten te informeren. Heeft u nog vragen? Neem op werkdagen contact op met de jeugdarts die verbonden is aan uw school. Weekend of jeugdarts is niet te bereiken? Neem dan contact op met team Bron- en Contactonderzoek van de GGD NOG via telefoonnummer 088 - 443 37 77.


Handige informatie op een rijtje:

Hygiëne

Rouw na corona

Veelgestelde vragen
Wat als kinderen langdurig of vaak verkouden zijn?


Veel langdurig en frequent verkouden kinderen gaan of mogen niet naar de kinderopvang of naar de basisschool. Dat is begrijpelijk maar niet terecht en niet nodig. Kinderen zijn heel vaak verkouden, zelden door dit coronavirus. Het wordt ook steeds duidelijker dat kinderen een te verwaarlozen rol spelen in de overdracht van het virus. Op de site van het RIVM staat meer informatie.

Verklaring
Zowel de huisarts als de GGD als de JGZ kan geen verklaring afgeven dat een kind geen corona heeft.

Testen
Lees hier meer over het testen bij de GGD en het testen van kinderen.

Contact met jeugdgezondheidszorg, huisarts of GGD NOG
Neem telefonisch contact op met de jeugdarts of de huisarts als je er als ouders en school samen niet uitkomt of als er ook nog andere vragen zijn. Scholen kunnen ook contact opnemen met de jeugdarts die verbonden is aan de school.

Wat doe ik als er ziekte is in de klas?


Volgens de richtlijn moeten scholen bij veel zieken in een groep een melding doen bij de GGD. Wanneer u 3 of meer leerlingen of leerkrachten in een groep heeft die klachten hebben die kunnen wijzen op COVID-19 kunt u contact opnemen met de GGD: 088 - 443 33 55.

Ook voor andere vragen over COVID-19 kunt u contact opnemen met dit telefoonnummer. Uw vaste team van de jeugdgezondheidszorg is uiteraard ook altijd bereikbaar voor vragen.

Wanneer er een positieve besmetting is vastgesteld bij een leerling of werknemer van uw school neemt de GGD altijd contact met u op.

Mag een kind na kind na terugkomst van vakantie uit oranje gebied naar school of kinderopvang?

Om te bepalen of een kind na terugkomst van vakantie uit oranje gebied toegelaten kan worden op de kinderopvang of school, heeft de AJN samen met BOiNK een beslisboom opgesteld.

Bekijk de beslisboom 0 tot en met 12 jaar of de beslisboom 12+ om te kijken of een kind wel of niet naar school mag.