Er is een uitbraak van een nieuw coronavirus. In veel landen is het virus vastgesteld, waaronder Nederland. Mensen die ziek worden, hebben klachten als hoesten, benauwdheid en koorts (hoger dan 38 graden). Het RIVM en de GGD'en houden de situatie nauwgezet in de gaten. Op deze pagina staat meer informatie voor zorgprofessionals.

Prioriteitsnummer

Iedereen met klachten kan zich bij de GGD laten testen op het coronavirus. Zorgmedewerkers en onderwijspersoneel kunnen vanaf 21 september 7 dagen per week tussen 7.30 en 20.00 uur bellen met het coronatest prioriteitsnummer 0800-8101 om een testafspraak te maken. Lees meer op onze testpagina

Meldingsplicht

Infectie met COVID-19 is per 29 januari 2020 een meldingsplichtige ziekte in groep A. Dit betekent dat de behandelend arts en het hoofd van het laboratorium al bij het vermoeden van de ziekte dit telefonisch moeten melden bij de GGD. Lees meer over meldingsplicht infectieziekten

Richtlijn

Lees meer over de casusdefinitie, triage- en diagnostiekalgoritme en maatregelen in de RIVM LCI richtlijn.


Heeft u als huisarts of zorginstelling zelf een coronatest uitgevoerd? Dan kunt u de labkosten voor COVID-19 bij ons declareren. Het ingevulde declaratieformulier mag gemaild worden naar: crediteuren@ggdnog.nl.

 

Meer lezen?
Corona informatie van de NHG 
Corona informatie op de site van Verenso

Vragen of advies

Medewerkers van de afdeling Infectieziekten zijn altijd bereid om vragen over corona te beantwoorden en met u mee te denken. 
T: 088 - 443 33 55, infectieziekten@ggdnog.nl