Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Infectieziekte melden

Wil je als huisarts of andere zorgverlener een infectieziekte melden? Of wil je advies vragen aan een arts infectieziekten? 
Dit kan telefonisch via 088 - 443 33 55. Of vul onderstaand formulier in:

Ben je van een zorginstelling, school of kinderdagverblijf? Klik dan hier.

Over de meldingsplicht

De Wet publieke gezondheid verplicht artsen en laboratoria om bepaalde infectieziekten bij de GGD te melden. De infectieziekten waar het om gaat, zijn onderverdeeld in de groepen: A, B1, B2 en C.

De GGD geeft anoniem gegevens aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Op die manier kan ook landelijk opgetreden worden tegen infectieziekten. 
In verband met bron- en contactopsporing probeert de GGD contact te krijgen met de patiënt, om zo meer gegevens te verzamelen. Dat doen we nooit rechtstreeks. Vooraf vraagt de GGD altijd aan de huisarts of de patiënt al op de hoogte is van de uitslag en of de patiënt weet dat we contact met hem of haar opnemen.

Vragen of advies

In de praktijk blijkt dat er veel vragen zijn als er sprake is van één geval van diarree, braken, hersenvliesontsteking of vlekjesziekte. Medewerkers van de afdeling Infectieziekten zijn altijd bereid om vragen over infectieziekten te beantwoorden en met je mee te denken. 

T: 088 - 443 33 55, infectieziekten@ggdnog.nl