Uitnodiging voor vaccinatie: vragen kleine zorgorganisaties en zzp’ers

Uitnodiging voor vaccinatie: vragen kleine zorgorganisaties en zzp’ers
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
04-01-2021

Voor het vaccineren van de eerste groep zorgprofessionals (werkzaam in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en thuiszorg) krijgen werkgevers die aangesloten zijn bij een koepelorganisatie het uitnodigingspakket doorgestuurd door de koepel. De werkgevers zorgen ervoor dat alle medewerkers, inclusief de zzp’ers die zij inhuren, een uitnodiging krijgen voor de vaccinaties.

Kleinere zorgorganisaties zijn niet altijd aangesloten bij een koepelorganisatie. Zij kunnen het uitnodigingspakket zelf aanvragen bij de koepel voor de branche waar de organisatie onder valt, dus ook als zij daar niet bij aangesloten zijn.

De GGD’en zijn niet verantwoordelijk om zorginstellingen, al dan niet aangesloten bij een koepelorganisatie, te informeren over de vaccinatiecampagne. Daarom:

  • Bent u werkgever, wel aangesloten bij een koepel en heeft u geen uitnodigingspakket voor het vaccineren van uw medewerkers gekregen? Neem contact op met uw koepelorganisatie.
  • Bent u werkgever, niet aangesloten bij een koepel en heeft u geen uitnodigingspakket voor het vaccineren van uw medewerkers gekregen? Dan kunt u ook contact opnemen met de koepelorganisatie voor uw branche: ActiZ, NVAVG, VGN, Verenso, V&VN en Zorgthuisnl.
  • Bent u zzp’er? Neem contact op met de werkgever voor wie u op dit moment werkt, of met een van bovengenoemde koepels.