Teststraatcoördinator Maarten: “Snel schakelen en dingen voor elkaar krijgen, dat geeft me een kick”

Teststraatcoördinator Maarten: “Snel schakelen en dingen voor elkaar krijgen, dat geeft me een kick”
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
23-09-2021

Er zijn tijdens de coronacrisis een hoop mensen bij GGD Noord- en Oost-Gelderland aan de slag gegaan die hiervoor heel ander werk deden. Maarten verruilde zijn werk als hotelmanager voor de functie van assistent in de teststraat, naast zijn werk als vrijwilliger bij de brandweer. Inmiddels is hij coördinator en blust hij regelmatig figuurlijk brandjes op en rond de teststraat.  

“Mijn functie? Ik ben eigenlijk het manusje van alles en een soort troubleshooter van het projectteam Testen. Als coördinator van de teststraat zoek ik nieuwe locaties, richt ik locaties in en los ik dingen op. Als het moet kunnen we een locatie in 1 dag inrichten en als er locaties dichtgaan ben ik betrokken bij het opruimen, regelen, afspraken maken met betrokken bedrijven en leveranciers en het retourneren van spullen. De ene dag is heel rustig, de volgende dag kan het opeens heel druk zijn. Als er ergens iets stukgaat, bekijk ik of ik het zelf op kan lossen of ik vraag hulp van onze afdeling Facilitaire Zaken, waar ik nauw mee samenwerk.

Ik had een tijdelijk contract als hotelmanager en door corona werd mijn contract niet verlengd. Dat was jammer, maar het bracht me wel bij de GGD. Mijn ervaring als hotelmanager en als vrijwilliger bij de brandweer kan ik hier inzetten. Ik begon in mei 2020 als assistent in een teststraat op het terrein van de brandweer. Toen kwamen er gemiddeld 20 mensen per dag voor een test en dat vonden we veel. Op drukke dagen komen er nu soms 600 mensen op één locatie. Ik ben echt een regelneef en toen de GGD coördinatoren zocht voor de teststraten heb ik gesolliciteerd. We hadden toen nog maar twee testlocaties. Dat moest worden uitgebreid en we gingen op zoek naar locaties. Het is een heel boeiende functie door alle processen rondom het testen en het heeft ook overeenkomsten met mijn werk als hotelmanager: mensen coachen, inwerken, regelen en vooral gewoon doen wat er gebeuren moet.

Wat mij motiveert is waar de GGD voor staat. We kunnen echt iets betekenen voor mensen. Dit viel vooral op in de beginperiode toen ik nog als assistent werkte. Er kwamen mensen die zich flink ziek voelden, zich zorgen maakten en hun verhaal kwijt moesten. Soms hadden ze al dagenlang niemand gezien of konden niet naar een begrafenis of een andere belangrijke gebeurtenis en dan moesten ze getest worden door iemand in een marsmannetjespak. Als assistent ben je dan een luisterend oor, je zorgt ervoor dat mensen hun verhaal kwijt kunnen en als ze dan toch gerustgesteld en met een glimlach naar huis gaan, daar doe je het voor.

Het geeft me ook voldoening als ik zie hoe we het testen van kinderen hebben opgezet. Kinderen, maar ook de ouders, zijn soms zenuwachtig. We hebben een goed kindertestbeleid opgesteld: we doen het stap voor stap en als ik zie hoe we dat geregeld hebben, dan durf ik wel te zeggen dat we dat heel goed doen.

Mijn werk bij de GGD is een verrijking voor mezelf, het heeft me persoonlijk ontwikkeld op allerlei vlakken. Snel schakelen, initiatief nemen, de juiste wegen bewandelen om dingen voor elkaar te krijgen, dat geeft me een kick. Wat ik hierna ga doen? Ik weet het nog niet. Ik ben nog steeds vrijwilliger bij de brandweer en ik zou graag in die wereld iets doen als projectleider of trainer.”