Situatieschets COVID-19 in de regio 3 t/m 9 mei
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
11-05-2021

De wekelijkse COVID-19 situatieschets van Noord- en Oost-Gelderland staat online. In dit overzicht worden onder andere het aantal besmettingen per gemeente, cijfers uit de teststraten en het aantal besmettingen in de care-sector weergegeven.

Belangrijke punten van de periode 3 t/m 9 mei:

   • Afgelopen week registreerde GGD NOG 1.991 nieuwe besmettingen. Dit zijn er 9% minder dan een week eerder.
   • We zien ook een daling in het aantal mensen dat zich heeft laten testen (-16%). Deze daling kan deels verklaard worden door de meivakantie, want er zijn vooral minder kinderen (jonger dan 13 jaar) getest.
   • Het percentage positieve tests is in de afgelopen week gestegen: van 11,8% naar 12,9%.
   • Opvallend veel jongeren tussen 13 en 18 jaar testten afgelopen week positief, namelijk 19,6%. In deze leeftijdsgroep is het aantal besmettingen dan ook toegenomen ten opzichte van een week eerder (+16%).
   • Voor het eerst sinds langere tijd zien we weer meerdere clusters die zijn ontstaan na feestjes, bijvoorbeeld op Koningsdag.
   • De meeste besmettingen zien we op dit moment in de gemeenten Winterswijk, Nunspeet, Oost Gelre, Montferland en Oude IJsselstreek.
   • Het aantal geregistreerde nieuwe ziekenhuisopnames van inwoners uit de regio NOG was afgelopen week opnieuw erg hoog, maar lijkt iets af te nemen.
   • Afgelopen week heeft GGD NOG ruim 28.000 vaccinaties toegediend, iets meer dan een week eerder. Inmiddels zijn ruim 224.000 vaccinaties toegediend door GGD NOG: ca. 164.000 mensen zijn tenminste 1x gevaccineerd en ca. 60.000 van hen zijn inmiddels twee keer gevaccineerd.
   • Het aantal te vaccineren mensen stijgt de komende weken flink. De verwachting is er vanaf week 23 (7 juni) tenminste vier weken achter elkaar op de maximale capaciteit zal worden gevaccineerd. Dit betekent ca. 94.500 vaccinaties per week door GGD NOG, oftewel max. 2 miljoen per week door alle GGD’en samen.
   • De voorbereidingen die GGD NOG treft ter voorbereiding op de maximale opschalingscapaciteit verlopen voorspoedig:
    - Alle zes huidige vaccinatielocaties zijn nu omgebouwd naar de nieuwe inrichting, die nodig is om op te kunnen schalen tot de maximale capaciteit;
    - Op 17 mei opent een tweede vaccinatielocatie in Apeldoorn en op 31 mei opent een vaccinatielocatie in Heerde. Hiermee komt het aantal vaccinatielocaties in de regio op acht;
    - De opschaling van de personele capaciteit verloopt volgens planning.

Bekijk hier de hele situatieschets.