Situatieschets COVID-19 in de regio 14  t/m 20 juni
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
22-06-2021

De wekelijkse COVID-19 situatieschets van Noord- en Oost-Gelderland staat online. In dit overzicht worden onder andere het aantal besmettingen per gemeente, cijfers uit de teststraten en het aantal besmettingen in de care-sector weergegeven.

Belangrijke punten van de periode 14 t/m 20 juni:

  • Het aantal nieuwe besmettingen daalt nog steeds, afgelopen week 24% minder dan de week daarvoor.
  • Ook daalde het aantal afgenomen tests en het percentage positieve tests (van 4,3% naar 3,3%)
  • In een aantal gemeenten nam het aantal echter toe. Vooral in de gemeenten Putten en Montferland was sprake van een flinke toename.
  • De meeste besmettingen zien we op dit moment bij jongeren en kinderen.
  • Er zijn op dit moment geen zorgelijke clusters in de regio. Wel zijn er vier clusters die extra aandacht vragen. Deze spelen zich af binnen twee  bedrijven, een zorginstelling en een basisschool.
  • Afgelopen week is door GGD NOG de 500.000e vaccinatie gezet
  • Inmiddels is ca. 43% van de inwoners uit de regio NOG (tenminste 1x) gevaccineerd door de GGD. (mensen die elders zijn gevaccineerd, bijvoorbeeld door de huisarts of de instelling waar ze wonen, zijn niet meegenomen).

Het aantal besmettingen blijft dalen en steeds meer inwoners zijn gevaccineerd. Er zijn verregaande versoepelingen aangekondigd. Er is niet alleen goed nieuws: onder kinderen en jongeren zien we nog steeds relatief veel besmettingen én de landelijk oprukkende Deltavariant baart zorgen. Het is dan ook van belang dat iedereen zich aan de basismaatregelen blijft houden. Er zijn nog veel mensen niet of niet volledig gevaccineerd én de huidige vaccins blijken (zeker na 1 prik) minder goed te beschermen tegen de Delta variant.

Bekijk hier de hele situatieschets.