Ook 2003 kan online een afspraak plannen
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
19-06-2021

Hoera, het is zover. Ook mensen uit 2003 kunnen sinds zaterdagochtend 10.00 uur online een afspraak maken voor vaccinatie met een mRNA-vaccin. Daarmee is de laatste volwassen leeftijdsgroep nu aan de beurt. Inplannen kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Iedereen uit het geboortejaar 2003 ontvangt binnenkort van het RIVM per post een uitnodiging voor een vaccinatie, maar het is dus niet nodig om op deze brief te wachten. We verzoeken mensen uit dit geboortejaar, die zich willen laten vaccineren, online een afspraak in te plannen. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

Welk vaccin?

De GGD’en gebruiken voor mensen uit het geboortejaar 2003 vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna. Deze mRNA-vaccins beschermen even goed tegen ernstige ziekteverschijnselen en ziekenhuisopname. Op de vaccinatielocaties waar ook Moderna wordt gebruikt, wordt ter plaatse bepaald of mensen BioNTech/Pfizer of Moderna krijgen. Dit hangt volledig af van de beschikbaarheid van de vaccins. Wie nog geen 18 is geworden krijgt het BioNTech/Pfizer vaccin.

Eerder dan 2003 geboren?
Mensen die geboren zijn voor 2003 en nog geen gebruik hebben gemaakt van deze oproep maar dat wel willen, vragen we dringend alsnog, indien mogelijk online, een afspraak te maken. Online gaat het snel, makkelijk en het kan 24 uur per dag.

Lees een leuke terugblik op het plannen van afspraken
Van 132.980 telefoontjes per dag tot speciale uitnodigingen voor zuurstoffles-bevoorraders: speciaal omdat we vandaag de laatste leeftijdsgroep uitnodigen, schreven we een tussentijdse terugblik over het plannen van corona-afspraken in Nederland.