Nationaal Hitteplan in werking
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
18-07-2022

Lekker weer met tropische temperaturen is voor veel mensen genieten. Maar te veel hitte is niet goed voor de gezondheid en kan zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt vooral voor kwetsbare groepen zoals ouderen, chronisch zieken en jonge kinderen. Neem maatregelen om overlast door hitte te beperken voor jezelf en mensen in de omgeving.

Vanaf maandag 18 juli geldt het Nationaal Hitteplan. De beslissing om het Hitteplan te activeren wordt genomen door het RIVM na overleg met het KNMI. De kans op aanhoudend warm weer, met maximumtemperaturen boven de 27 graden speelt hierin een belangrijke rol. 

Op deze pagina vind je tips en informatie om jezelf en anderen te helpen de warme tijd op een gezonde manier door te komen.

Maandag en de komende dagen kan er smog door ozon ontstaan. Dat betekent dat de luchtkwaliteit slecht is. Mensen die gevoelig zijn voor smog kunnen beter binnen blijven en zware lichamelijke inspanning beperken. Dit advies geldt voornamelijk in de namiddag en vroege avond, omdat de lucht dan het meest verontreinigd is.