Geboren in 1976? Maak online uw vaccinatieafspraak!

Geboren in 1976? Maak online uw vaccinatieafspraak!
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
29-05-2021

Aangezien er steeds meer vaccins beschikbaar komen, gaat het vaccinatietempo nog verder omhoog. Mensen uit 1976 kunnen daardoor vanaf 29 mei online een afspraak maken voor vaccinatie met het Janssen-vaccin. Inplannen kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Iedereen uit geboortejaar 1976 ontvangt binnenkort van het RIVM per post een uitnodiging voor een vaccinatie, maar het is dus niet nodig om op deze brief te wachten. Door het Janssen-vaccin toe te delen aan mensen met een bepaald geboortejaar, wordt het beschikbare vaccin zo effectief mogelijk ingezet. Hierdoor worden zo snel mogelijk, zo veel mogelijk mensen in Nederland gevaccineerd.

We verzoeken mensen uit 1976, die zich willen laten vaccineren, zo snel mogelijk online een afspraak in te plannen. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Hiervoor is een DigiD-inlogcode nodig.

Welk vaccin?
Mensen uit 1976 krijgen het Janssen-vaccin. Bij dit vaccin volstaat één vaccinatie. Het Janssen-vaccin is in Nederland eerder gebruikt voor het vaccineren van ziekenhuismedewerkers met direct patiëntcontact en cliënten en zorgmedewerkers van GGZ-instellingen.

Geboren in of voor 1955 of van 1961 tot en met 1975?
Eerder zijn mensen geboren in of voor 1955 uitgenodigd om een vaccinatieafspraak te maken. Dit geldt ook voor mensen uit 1961 tot en met 1975. Mensen uit deze leeftijdsgroepen die nog geen gebruik hebben gemaakt van deze oproep maar dat wel willen, vragen we dringend alsnog een afspraak te maken.

Geboren in of tussen 1956 en 1960?
Mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 krijgen via de huisarts een uitnodiging voor een vaccinatie. De GGD’en vaccineren deze leeftijdsgroepen niet.

Jongere leeftijdsgroepen
Het heeft op dit moment geen zin om een afspraak in te plannen als u later dan 1976 bent geboren. Deze afspraken worden afgezegd. Iedere dag filtert en controleert GGD GHOR Nederland ingeplande afspraken op geboortejaar. Mensen die ongeldig een afspraak hebben gemaakt, krijgen bericht dat hun afspraak wordt geannuleerd en/of komen op de vaccinatielocatie niet door de controle.

Vaccinatiestrategie
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bepaalt de volgorde waarin groepen worden gevaccineerd. Dat doen zij op basis van adviezen van de Gezondheidsraad en de beschikbaarheid van vaccins. Kijk voor de meest actuele volgorde van vaccineren op www.coronavaccinatie.nl.

Lukt het niet om online een afspraak te maken? Probeer het in een andere browser of maak uw cachegeheugen leeg en verwijder cookies. Kijk voor meer informatie op: vaccinatieafspraak - technische problemen.