Ga met ouders in gesprek over roken: “Het hoort bij ons werk”

Ga met ouders in gesprek over roken: “Het hoort bij ons werk”
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
19-05-2022

Meer dan 1 miljoen ouders met thuiswonende kinderen rookt. Roken schaadt de gezondheid van het kind, ook als een ouder alleen maar buiten rookt. Stoppen met roken is de énige manier om de gezondheid van het kind te beschermen.

De landelijke campagne PUUR rookvrij zich van 19 mei tot begin augustus 2022 op ouders met thuiswonende kinderen. Op plekken waar ouders komen worden zij op een positieve manier aangezet tot het doen van een stoppoging, want: stoppen met roken kan op ieder moment.

Juist als zorgverlener is het belangrijk om met ouders in gesprek te gaan over roken. Een stopadvies vergroot de kans dat een roker stopt met roken. Zo zegt jeugdverpleegkundige Karin Wester: “Het hoort bij ons werk om stoppen met roken te bespreken.

Campagne PUUR rookvrij

PUUR rookvrij is een campagne om mensen die roken op een positieve manier aan te zetten tot het doen van een effectieve stoppoging. In de periode van 19 mei tot begin augustus 2022 richt PUUR zich specifiek op ‘ouders met thuiswonende kinderen’. Jouw steun als professional is bepalend voor succesvol stoppen. Help jij mee aan een PUUR rookvrij Nederland?