Dry January | Zeg ‘ja’ tegen een alcoholpauze
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
01-12-2021

GGD NOG & IkPas dagen jou uit!

De dagen worden korter, je zit meer binnen en je wilt het thuis gezellig maken. Aan het eind van de middag schenk je een welverdiend glas rode wijn in. Dat hoort bij deze tijd van het jaar, toch? Of is het stiekem een gewoonte geworden? Ook benieuwd wat een maand niet drinken met je doet? Doe net als duizenden anderen mee met Dry January!

Veel mensen drinken wel eens alcohol. Vaak is dit gewoontegedrag. Een glas wijn of bier drinken is nu eenmaal lekker ter ontspanning. Maar wat nu als we in de maand januari helemaal geen alcohol drinken? Zou het moeilijk zijn om de alcohol te laten staan? Heeft het écht een positief effect op het lichaam? Vanaf nu kun je je inschrijven voor Dry January op www.ikpas.nl.

IkPas helpt
Succesvol pauzeren tijdens Dry January kan een uitdaging zijn. In die maand ligt er een dipje op de loer. Als je je inschrijft op www.ikpas.nl dan ontvang je tips, artikelen, recepten en badges die je helpen en stimuleren om geen alcohol te drinken. Uit onderzoek blijkt dat ruim driekwart van de deelnemers aan IkPas het de hele maand volhoudt. Bovendien voelt 60% van de deelnemers zich mentaal of lichamelijk fitter, 55% slaapt beter, 32% voelt zich gezonder en 31% valt af in gewicht. Schrijf je nu in en ervaar zelf wat een alcoholpauze met je doet!

Meedoen: alleen of samen
Schrijf je in via www.ikpas.nl. Doe alleen mee of als team. Stimuleer je familieleden, vrienden of sportteam om ook mee te doen. Zo wordt de uitdaging voor iedereen leuker en makkelijker! 

Meer ondersteuning nodig?
Maak je je zorgen over je eigen alcoholgebruik, of het alcoholgebruik van iemand in je omgeving? Dan kun je (gratis) in gesprek met een professional in jouw regio:

Regio Achterhoek: Iris in de Buurt (m.winkel@iriszorg.nl en a.panka@iriszorg.nl)
Regio Midden-IJssel/ Oost-Veluwe: Tactus (e.meijer@tactus.nl en jeroen.jansen@tactus.nl)
Regio Noord-Veluwe: Tactus (b.evers@tactus.nl)