Boostervaccinatie voor de zorg – wie doet wat
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
25-11-2021

Zorginstellingen zonder medische dienst

Zorginstellingen zonder eigen medische dienst kunnen vaccinatie van hun bewoners aanvragen via onderstaande link, daar staat informatie en een uitgebreide werkinstructie voor de voorbereiding op de vaccinatie:

Zorginstellingen: boostervaccinatie van bewoners door vaccinatieteams GGD | RIVM

De aanmeldingen komen binnen bij GGDGHOR Nederland en worden verdeeld op postcode aan de regio’s. Wij krijgen de aanmelding binnen (via Topdesk) en bellen de zorginstelling om de aanvraag te bevestigen en een afspraak in te plannen.

Niet Mobiele Thuiswonenden (NMTW)

Niet Mobiele ThuisWonenden (NMTW) worden door hun huisarts aangemeld voor een vaccinatie aan huis. De huisarts doet dus de triage over de noodzaak van de vaccinatie aan huis. Huisartsen kunnen als ze vragen hebben contact opnemen met de LHV of het RIVM.

De aanmelding van de huisarts komt binnen bij GGDGHOR Nederland en wordt verdeeld op postcode aan de regio’s. Wij krijgen de aanmelding binnen (via Topdesk) en bellen de inwoner om de aanvraag te bevestigen en een afspraak in te plannen.

Zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers in de acute zorg worden gevaccineerd door de ziekenhuizen. Dat zijn ook de huisartsen en o.a. ambulance personeel. Zorgmedewerkers in de niet acute zorg zoals verpleegzorg, thuiszorg, verzorgingshuizen, etc. worden op de locaties van de GGD-en gevaccineerd.

Zij krijgen daarvoor een uitnodiging vanuit de koepelorganisatie via hun werkgever. Met deze uitnodiging kunnen zij een afspraak maken voor hun boosterprik.

Dit proces wordt op dit moment ingeregeld. Naar verwachting worden zij in december gevaccineerd.

Achtergrond informatie

Zorginstellingen trekken op dit moment volop aan de bel voor hulp bij het vaccineren van hun bewoners en medewerkers. Ons projectteam vaccineren is ontzettend druk om alles te regelen.

De formele start van het vaccineren in zorginstellingen en de NMTW is in januari. Daar hebben we alles op ingericht. Ons is gevraagd eerder te starten. We doen er alles aan dat mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat we begin december kunnen starten.

Als er een aanmelding binnenkomt gaat deze eerst naar de GGDGHOR, daarna gaan wij ermee aan de slag. Wij moeten aanvragen verzamelen, routes plannen, zorgen voor voldoende personeel en iedereen informeren.

Wij werken er hard aan om iedereen zo snel mogelijk te vaccineren, maar na het indienen van de aanvraag staan we niet de volgende dag op de stoep. We moeten eerst de benodigde stappen doorlopen en de vaccinaties inplannen. Laat medewerkers, cliënten en patiënten daarom weten dat ze soms even geduld moeten hebben.