100.000e vaccinatie GGD Noord- en Oost-Gelderland
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
04-04-2021

“De 100.000e vaccinatie is vandaag gezet bij GGD Noord- en Oost-Gelderland. Een mijlpaal om bij stil te staan en om vooruit te kijken. We staan klaar om nog veel meer prikken te zetten,” aldus Jacqueline Baardman, directeur publieke gezondheid van GGD Noord- en Oost-Gelderland. “We zijn blij dat we met het vaccineren van onze inwoners een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het veilig heropenen van de maatschappij.”

De eerste prikken

Op 15 januari startte GGD Noord- en Oost-Gelderland haar vaccinatiecampagne in sporthal Mheenpark in Apeldoorn en werden de prikken bij de eerste vijf zorgmedewerkers van Zorggroep Apeldoorn, Marga Klompé, Zorggroep Noordwest Veluwe, Atlant en Sensire gezet.  

Senioren

Op 26 januari werd in onze regio gestart met de vaccinatie van de allereerste senioren van 90 jaar en ouder. Drie senioren uit Zeddam, Harderwijk en Apeldoorn kregen onder toeziend oog van de nationale pers de eerste vaccinaties nadat ze via een beeldverbinding in gesprek gingen met minister Hugo de Jonge. Nu, nog geen drie maanden later vaccineert GGD Noord- en Oost-Gelderland op 6 locaties 7 dagen in de week. 

100.000e prik

Sinds die eerste 3 prikken in Apeldoorn is op eerste paasdag onze vaccinatielocatie in het Dolfinarium in Harderwijk bij mevrouw Seijbel door onze collega Christine de 100.000e vaccinatie gezet, een heel bijzonder moment!

De vaccinatiecampagne

Binnen GGD Noord- en Oost-Gelderland telt de vaccinatie operatie nu bijna 500 collega’s: prikkers, optrekkers, planners, administrateurs, gastvrouwen en coördinatoren. Daarnaast werken we op de locaties samen met parkeerwachten en beveiligers. Ook zijn we blij met de medewerkers van het Rode Kruis die toezien op iedereen die net geprikt is in de nazorgruimte en de samenwerking met de mbo’s in de regio voor de inzet van stageplekken op de locaties.

 

De toekomst

Als organisatie is GGD Noord- en Oost-Gelderland in het bijzonder trots op alle collega’s. We bestrijden het coronavirus naast onze reguliere activiteiten, dat doen we samen met heel veel (nieuwe) collega’s. We staan klaar voor nog veel meer vaccinaties. Zodra er mee vaccins beschikbaar zijn, openen we de deuren van nog twee vaccinatielocaties.