Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Een zelftest is de norm bij coronaklachten of als nauw contact van iemand met corona. Voor bepaalde doelgroepen is zelftesten niet de beste optie. Als zorgprofessional kun je nog steeds bij de GGD terecht voor een PCR-test. 

Heb je coronaklachten of had je contact met een besmet persoon? Dan kun je je als medewerker in de zorg laten testen bij de GGD. Ook is voor zorgmedewerkers een PCR-test op dag 5 nodig om uit quarantaine te kunnen. Je kan zonder afspraak langskomen op onze testlocaties

Afspraak maken test met prioriteit vervalt

Per 23 mei zijn alle GGD'en gestopt met de prio-teststraten. Door de huidige lage testaantallen kunnen zorgmedewerkers net zo snel terecht in een reguliere GGD-teststraat. Daardoor zijn de prio-teststraten overbodig geworden en vervalt de voorrang voor zorgmedewerkers bij coronatesten.

Werk je in de zorg en kon je altijd met prioriteit getest worden? Maak dan nu een testafspraak via het algemene landelijke nummer 0800-1202. Of ga naar www.coronatest.nl.


Veel informatie over de coronatest en wat daarna te doen is voor professionals hetzelfde als voor ieder ander. We verwijzen je daarom voor een aantal onderwerpen door naar de publieke omgeving van onze website. Is er informatie die specifiek voor jou als professional / zorgmedewerker geldt, dan benoemen we die apart in de navigatie.

Coronatest bij de GGD 

Bekijk op de publieke pagina Coronatest alle informatie over wie bij de GGD getest kan worden en hoe je een afspraak maakt.  

Testlocaties: waar kan ik me laten testen?

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft verschillende locaties ingericht waar je je kan laten testen op het coronavirus. Bekijk het overzicht van al onze testlocaties op de publieke pagina Testlocaties

Hoe gaat het verder na de coronatest?

Ben je getest door de GGD? Houd je aan de volgende regels vanaf het moment van testen:

  • Je blijft thuis.
  • Je ontvangt geen bezoek, behalve de huisarts als dat nodig is.
  • Je bent goed telefonisch bereikbaar voor de testuitslag. Of je houdt je e-mail in de gaten.
  • Weet je met wie je de afgelopen dagen contact hebt gehad? Schrijf deze namen dan vast op een lijstje. Dat zijn alleen de namen van de mensen met wie je 15 minuten of langer op minder dan 1,5 meter afstand samen bent geweest 2 dagen voordat de klachten begonnen, tot het moment dat je thuis bent gebleven. 

Jouw testuitslag

Op basis van je testuitslag zijn er verschillende dingen die je moet of kan doen. Welke dat zijn, lees je op de publieke pagina Hoe gaat het verder na de coronatest?

Opnieuw testen na positieve of negatieve testuitslag

Er zijn veel vragen over wanneer je je opnieuw moet laten testen op het coronavirus. Op de publieke pagina Opnieuw testen na positieve of negatieve testuitslag lees je wanneer je je wel opnieuw moet laten testen en wanneer niet.

Bron- en contactonderzoek

Alle informatie over het waarom van een bron- en contactonderzoek en hoe verder na een mogelijke coronabesmetting, vind je op de publieke pagina Bron- en contactonderzoek. 

Meer informatie