Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Voor zorgmedewerkers zijn er richtlijnen opgesteld wanneer zij in quarantaine moeten nadat zij in contact zijn geweest met een besmet persoon. Dit zijn andere regels dan voor mensen die niet in de zorg werken. Bekijk hieronder wanneer je in quarantaine moet en daar weer uit kan en wanneer je kan blijven werken. 


Wanneer moet ik als zorgmedewerker in quarantaine?

  • Je blijft thuis als je zelf klachten hebt die wijzen op het coronavirus. Volg het beleid en laat je testen. Lees  hier verder over testen voor zorgprofessionals.
  • Je blijft ook thuis je zelf geen klachten hebt, maar je huisgenoot (inclusief kinderen) positief is getest op het coronavirus en jij (nog) niet beschermd bent tegen corona. Blijf zelf alert op klachten en laat je testen zodra je klachten ontwikkelt.

Tijdens de quarantaine blijf je op de plek waar je verblijft. Lees hier wat er wel en niet mag tijdens thuisquarantaine. Als je tijdens de thuisquarantaine geen klachten ontwikkelt die lijken op het coronavirus stop je na 10 dagen na het laatste contact met de persoon met COVID-19 met de quarantaine.

Wanneer kan ik als zorgmedewerker blijven werken?

  • Je kan als zorgmedewerker blijven werken als je huisgenoot corona-gerelateerde klachten heeft, maar (nog) niet positief is getest op corona. De huisgenoot moet zich binnen 48 uur laten testen. Als deze test positief is, moet je wel in quarantaine wanneer je (nog) niet beschermd bent tegen corona. 
  • Als je met een patiënt in contact bent geweest die positief is getest op corona, kan je blijven werken. Wees alert op klachten tot 10 dagen na het laatste contact.
  • Je kan ook blijven werken als een collega positief is getest op corona. Blijf alert op klachten tot 10 dagen na het laatste contact. 


Bekijk hier de uitgangspunten van het RIVM over het testbeleid en de inzet van zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis.