Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ben je als zorgmedewerker in contact geweest met iemand met corona? Dan gelden er andere quarantaineregels dan voor mensen die niet in de zorg werken. Bekijk hieronder wanneer je in quarantaine moet en daar weer uit kan. En wanneer je kan blijven werken. 

Wanneer kan ik als zorgmedewerker blijven werken?

Heb je geen klachten, maar ben je wel een huisgenoot of nauw contact van een positief geteste persoon? Je hoeft niet in quarantaine als je een boostervaccinatie of zelf in 2022 corona hebt gehad. Wel gelden er aanvullende maatregelen:

  • Je doet bij klachten een PCR-test op dag 0 en dag 5 als je geen óf langer dan 8 weken geleden corona hebt gehad. Is de test positief, dan ga je thuis in isolatie.
  • Bij werkzaamheden met kwetsbare patiënten wordt geadviseerd om dagelijks voor de start van de werkzaamheden een zelftest te doen.
  • Je draagt tijdens je werk steeds een chirurgisch mondneusmasker ten minste type II en houdt zoveel mogelijk afstand van patiënten en collega’s.

Deze aanvullende maatregelen gelden t/m de 10e dag na het laatste contact met de positief geteste persoon.

Wanneer kan ik als zorgmedewerker niet werken?

Heb je geen boosterprik gehaald en geen corona gehad in 2022? Dan ga je wél in quarantaine na contact met iemand die positief getest is op corona. Ook blijf je thuis als je zelf klachten hebt die wijzen op het coronavirus. En je laat je testen.

Meer informatie