Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Er zijn veel vragen over wanneer je je opnieuw moet laten testen op het coronavirus. Op deze pagina lees je wanneer je je wel opnieuw moet laten testen en wanneer niet.

Wanneer hoef ik me niet opnieuw te laten testen?

Als je een positieve testuitslag hebt gekregen, is het niet zinvol je binnen 8 weken opnieuw te laten testen. Zeker niet als je dezelfde klachten houdt. Het belangrijkste is dat je bij een positieve coronatest binnen blijft. Lees hier meer over het herstel na corona en wanneer je weer naar buiten mag.

Als je hersteld bent en geen symptomen meer hebt is opnieuw testen binnen 8 weken ook niet zinvol.

Je hoeft je ook niet opnieuw te laten testen als je een negatieve testuitslag hebt gekregen en je dezelfde klachten houdt, zoals bijvoorbeeld een loopneus. Als je nieuwe klachten krijgt, moet je je wel opnieuw laten testen. Lees hieronder verder wat je dan moet doen.

Wanneer ben ik niet meer besmettelijk?
De vuistregel is: je bent niet meer besmettelijk als je na 24 uur geheel klachtenvrij bent en er minimaal 7 dagen zijn verstreken na je eerste ziektedag.

Wanneer moet ik me wel opnieuw laten testen?

Als je een negatieve testuitslag hebt gekregen en je krijgt een tijdje later nieuwe klachten die ook bij het coronavirus passen, is het belangrijk dat je je opnieuw laat testen. Zeker als iemand in je buurt positief is getest op corona, is het belangrijk dat je je nogmaals laat testen.

Je moet je ook opnieuw laten testen als je 8 weken geleden een positieve testuitslag had, je tussendoor bent hersteld en je opnieuw klachten krijgt die passen bij het nieuw coronavirus. 

Voorbeeld
Je hebt op 1 december een coronatest gedaan omdat je last had van een loopneus. Deze test was negatief.
Op 10 december krijg je last van koorts en hoesten. Dit zijn andere klachten dan op 1 december en daarom moet je een nieuwe test doen.

Welke klachten horen bij het coronavirus?
- Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
- Hoesten
- Benauwdheid
- Verhoging of koorts
- Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

Heb je corona-klachten? Houd je BSN bij de hand en maak een afspraak.
Het nummer is zeven dagen per week, van 08.00 - 20.00 uur bereikbaar.

Bel: 0800 - 1202  of  maak online een afspraak