Melding positieve testuitslagen COVID-19 zorginstellingen en commerciële teststraten

Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Iedere organisatie die personen test op COVID-19 is verplicht een positieve uitslag direct te melden bij de regionale GGD. Deze meldplicht is vastgelegd in de Wet publieke gezondheid (Wpg). Daarnaast moeten alle testen op COVID-19 voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen.

Melding positieve coronatest zorginstellingen

Een positieve coronatest in een zorginstelling moet gemeld worden bij de GGD. Ook als het hierbij gaat om een zelftest die onder toezicht van een zorgprofessional wordt gedaan. De meldingsplicht geldt voor artsen, hoofd van instelling en laboratoria, niet voor een individu. Meld een positieve coronatest voor een instelling via onderstaand formulier. Je kan het formulier ook downloaden en handmatig invullen. Mail het meldformulier dan naar covidpositief@ggdnog.nl. De informatie uit dit meldformulier wordt gebruikt voor surveillance. Gegevens worden gedeeld met het RIVM. 

Let op: als binnen een instelling meer dan 3 coronagevallen zijn (een cluster), is er sprake van meldingsplicht op basis van artikel 26 Wet publieke gezondheid (zie draaiboek Artikel 26-meldingen). Neem in dit geval telefonisch contact met ons op via 088-443 33 55 (op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00). 

 

Melding positieve coronatest private en commerciële teststraten

Meld een positieve coronatest zo snel mogelijk bij voorkeur bij de GGD via het Meldportaal. De informatie uit dit meldformulier wordt gebruikt voor surveillance en het herstelbewijs. Alleen basisgegevens worden gedeeld met het RIVMHeb je geen toegang tot het Meldportaal, gebruik dan dit meldformulier voor private en commerciële teststraten

Verzend het digitaal ingevulde formulier binnen 2 dagen na de positieve test naar ggdnoginfectieziekten@zorgmail.nl of via beveiligde mail naar covidpositief@ggdnog.nl. Mocht je niet beschikken over beveiligde mail, vraag dan bij jouw organisatie na wat de mogelijkheden zijn.

Vragen?