Zutphense partijen zetten zich samen in voor een gezondere samenleving
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
28-10-2021

Samenwerken aan een gezond Zutphen. Dat is wat Zutphense partijen afspreken in het Lokaal Preventieakkoord. Samen met onder andere Praktijkonderwijs Zutphen, Jongerenadviesraad Zutphen, Jumbo Zutphen en vele anderen werkt de gemeente aan een gezondere samenleving.

Samen bijdragen aan een gezonde samenleving

Het Lokaal Preventieakkoord richt zich op de thema's roken, drugs, alcohol en een gezond gewicht. Soms is het voor mensen lastig om met hun gezondheid bezig te zijn. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben met rondkomen of niet goed kunnen lezen en schrijven. Daarom is daar ook aandacht voor in het akkoord. Zo helpen we inwoners op verschillende manieren om gezondere keuzes te maken.

Wethouder Mathijs ten Broeke van Gemeente Zutphen: “Goede gezondheid is superbelangrijk. Toch wordt het ons helemaal niet makkelijk gemaakt om gezond te leven. Hier tegenwicht aan bieden is niet alleen een individuele verantwoordelijkheid, maar juist ook een maatschappelijke taak. Daarom vind ik het mooi dat vele Zutphense organisaties met de gemeente de handen ineen slaan. En uiteraard zijn andere partijen ook van harte welkom om zich aan te sluiten!”

Samenwerkende partijen

Het Lokaal Preventieakkoord is ondertekend door: gemeente Zutphen, Jongerenadviesraad Zutphen, Tactus Verslavingszorg, Zvv AZC Zutphen, Graafschap Bibliotheken, Stichting Lokaal, Stichting Stadsvoedsel Zutphen, OBS De Waaier, Beweeg Wijs, Jumbo Zutphen, Praktijkonderwijs Zutphen,
Perspectief Zutphen en GGD Noord- en Oost-Gelderland. Alle partijen dragen op een eigen manier bij aan een of meer activiteiten. Zo werkt OBS De Waaier samen met Stichting Stadsvoedsel en Beweeg Wijs waardoor gezond eten én bewegen al op jonge leeftijd aandacht krijgt. Kijk voor meer informatie op www.zutphen.nl/lokaalpreventieakkoord.

Nationaal Preventieakkoord

Drie jaar geleden is het Nationaal Preventieakkoord ondertekend waar meer dan 70 organisaties zich aan hebben gecommitteerd. Het Nationaal Preventieakkoord bestaat uit afspraken en maatregelen met als doel: roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aanpakken. Met het Lokaal Preventieakkoord geven de Zutphense partijen nu samen met partners invulling aan een lokale aanpak