Vooral jonge volwassenen laten zich nu prikken tegen corona

Vooral jonge volwassenen laten zich nu prikken tegen corona
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
17-09-2021

Vooral mensen van 18 tot en met 35 jaar oud hebben zich in de afgelopen dagen laten vaccineren tegen het coronavirus. Dit geldt ook voor de gemaakte afspraken voor een eerste prik. GGD Noord- en Oost-Gelderland ziet meer jongeren sinds de aankondiging dat mensen een coronatoegangsbewijs nodig hebben om naar bijvoorbeeld restaurants, cafés, bioscopen en theaters te kunnen gaan.

“Met onze vaccinatietour door de regio hebben we op diverse plaatsen in de gemeenten een pop-up vaccinatielocatie,” aldus Anneloes Vos, projectleider vaccineren. “In nauw overleg met de gemeenten willen we laagdrempelig locaties aanbieden voor mensen die zich om wat voor reden dan ook nog niet hebben laten vaccineren. Op al deze locaties kun je ook informatie krijgen als je nog niet weet of je je wilt laten vaccineren.”

Het aantal afspraken voor een eerste vaccinatie is de afgelopen 7 dagen (10 tot en met 16 september) met 42% toegenomen ten opzichte van die week daarvoor. Bij 38% van die afspraken deze week gaat het om iemand tussen de 18-35 jaar. Vorige week was dit nog 31%. Bij de 12-17-jarigen daalde dit percentage juist naar 38% deze week ten opzichte van 46% die week daarvoor. Het percentage 36-plussers bleef gelijk. 

“Ook kunnen mensen op alle vaccinatielocaties binnen Noord- en Oost-Gelderland terecht voor een vaccinatie zonder afspraak,” legt projectleider Anneloes Vos uit. “Mensen vinden het heel prettig dat ze binnen kunnen lopen op een moment dat het hen uitkomt.” Deze week is het aantal gezette eerste vaccinaties op deze 'vrije inloop' meer dan verdubbeld. Bij de 'vrije inloop' deze week was 39% tussen de 18-35 jaar, waar dit vorige week 32% was. Het aandeel minderjarigen daalde juist naar 35% deze week ten opzichte van 42% die week daarvoor. Ook hier blijft het percentage 36-plussers gelijk.

Bekijk het tourschema waar we allemaal de komende tijd vaccineren. Dit schema wordt continu aangevuld.