Veel activiteiten voor scholen tijdens Week van de Liefde

Veel activiteiten voor scholen tijdens Week van de Liefde
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
09-02-2021

Van 8 t/m 12 februari is het de Week van de Liefde! In deze week organiseren we landelijk én als lokale GGD allerlei activiteiten om speciaal- en voortgezet onderwijs scholen kennis te laten maken met het thema relaties en seksualiteit.

Het is een goed begin om op een positieve manier schoolbreed aandacht te geven aan relationele en seksuele vorming. Door de coronamaatregelen zijn leerlingen veel meer online en is aandacht voor online veiligheid belangrijk. Docenten ervaren hoe leerlingen op de lessen reageren en merken hoe zinvol het is om deze lessen te geven.

Diverse activiteiten

Er zijn tijdens de Week van de Liefde diverse activiteiten georganiseerd die scholen en leraren kunnen helpen bij het bespreekbaar maken van relaties en seksualiteit in de klas.

 • Valentijnsbingo
  We hebben een leuke Valentijnsbingo ontwikkeld, speciaal gericht op omgaan met seks en internet voor jongeren tussen 12 en 18 jaar. Informatie is op te vragen via weijenberg@ggdnog.nl.
 • Webinar ‘Liefde online
  Dit webinar voor docenten gaat in op onderwerpen als sexting, grooming en online daten. Het geeft handvatten hoe docenten hierop kunnen ingaan tijdens de lessen.
 • Podcast ‘Sense-talk’
  Een openhartige podcast waarin jongeren zelf praten over seksualiteit.
 • Meer over de Week van de Liefde
  op de website van seksuelevorming.nl
 • Onderzoek Coronacrisis en seks: wat doen jongeren? (pdf infographic soaaids.nl)
  Rutgers en Soa Aids Nederland hebben een (tweede) onderzoek gehouden naar de invloed van de coronacrisis op seksuele gezondheid van ruim 4.000 jongeren van 16-20 jaar.

In het hele land doen allerlei scholen mee met de Week van de Liefde. Zo viert de praktijkschool in Zutphen de week met verschillende activiteiten, waaronder de Valentijnsbingo.