Vaccineren in Hanzehal Zutphen

Vaccineren in Hanzehal Zutphen
Translate
×

Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.
03-12-2021

Van maandag 13 december tot en met zondag 23 januari zijn wij tijdelijk terug in de Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2 in Zutphen. Je kunt hier 7 dagen per week van 8.00 – 19.30 uur terecht voor je coronavaccinatie of voor meer informatie.

De vaccinaties

Je kan in de Hanzehal in Zutphen terecht voor de 1e, 2e en 3e prik en als je aan de beurt bent ook voor de boostervaccinatie. Hoe zit het nu met die verschillende coronavaccinaties? Dat leggen we hieronder uit.

1e en 2e vaccinatie: zonder afspraak

Je kan zonder afspraak langskomen voor je 1e of 2e prik.

 • Vergeet niet een ID-bewijs en een mondkapje mee te nemen.
 • Let op dat er tenminste 21 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten. Was je 1e prik met Moderna? Dan moeten er 28 dagen tussen de 1e en 2e prik zitten.
 • Het boostervaccinatie is een vaccin van Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen. Je kunt niet zelf kiezen welk vaccin je krijgt.
 • Je kunt de 1e of 2e vaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

3e vaccinatie: zonder afspraak, alleen voor patiënten met een afweerstoornis

De 3e vaccinatie is alleen voor patiënten met een ernstige afweerstoornis. Bij een deel van deze patiënten is deze 3e prik nodig om goed beschermd te zijn tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. In oktober 2021 hebben deze patiënten een uitnodiging gekregen van hun medisch specialist voor de 3e coronavaccinatie. Heb je een uitnodiging? Dan kan je zonder afspraak komen.

 • Vergeet niet de uitnodiging mee te nemen, een ID-bewijs en een mondkapje. 
 • Je kunt de 3e vaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Boostervaccinatie: met afspraak en alleen als je aan de beurt bent

De boostervaccinatie is een extra vaccinatie bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het afweersysteem om de bescherming tegen corona te versterken. Het RIVM verstuurt de uitnodigingsbrieven voor de boostervaccinaties, te beginnen bij de oudste ouderen. De boostervaccinatie krijg je alleen op afspraak als je geboortejaar aan de beurt is. Hoe je een afspraak maakt, lees je in de uitnodigingsbrief.

Voorwaarden voor de boostervaccinatie:

 • Je geboortejaar is aan de beurt en je hebt een afspraak gemaakt.
 • Je kunt de boostervaccinatie pas halen vanaf 3 maanden na je laatste coronavaccinatie óf 3 maanden na je laatste besmetting met corona.
 • Je kunt de boostervaccinatie pas halen twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Twijfel je nog over de vaccinatie?

Kom gerust langs en stel je vragen. Wij nemen je twijfels serieus en beantwoorden vrijblijvend je vragen. Besluit je daarna dat je gevaccineerd wilt worden (1e of 2e prik), dan kan dat snel en zonder afspraak.  

Routebeschrijving naar de Hanzehal

 • De Deventerweg is op dit moment afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook de bushaltes zijn tijdelijk vervallen. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruikmaken van de Deventerweg.
 • De Hanzehal is met de auto het beste te bereiken via de Coehoornsingel of de Burgemeester Dijckmeesterweg.
 • Er is een tijdelijke bushalte aan de Coehoornsingel (buslijn 81 Arriva richting Deventer), van daaruit is het 9 minuten lopen naar de Hanzehal.

Overige locaties